ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΣ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ

αντικατάσταση του στρώματοςΕνώ το να αλλάζεις τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες είναι κάτι που θεωρείς δεδομένο, ίσως δεν ξέρεις ότι η αντικατάσταση του στρώματος (ή έστω η ανανέωση του υποστρώματός σου) μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (5-10 χρόνια, ανάλογα με το στρώμα που έχεις και την ποιότητά του) είναι εξίσου σημαντική. Όλοι οι ειδικοί και οι έρευνες συμφωνούν ότι μετά από το προαναφερθέν χρονικό διάστημα πρέπει ν’ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την αντικατάσταση του στρώματος, καταρχάς για λόγους υγιεινής, ακόμα κι αν δεν έχει εμφανή σημεία φθοράς.

Όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου, το σώμα σου και ο οργανισμός σου ηρεμούν και απελευθερώνουν ουσίες, ιστούς και κύτταρα τα οποία απορροφώνται από τα σεντόνια, αλλά και από το στρώμα. Αυτά χρησιμεύουν ως τροφή για τα ακάρεα σκόνης, που τρέφονται από ανθρώπινο ιστό, αποβάλλουν και εξουδετερώνουν ουσίες και στη συνέχεια πεθαίνουν. Αυτά λοιπόν είναι μέρος των αλλεργιογόνων που συλλέγουμε. Συν τοις άλλοις, το στρώμα φθείρεται, χάνει την αρχική του μορφή και από κάποια στιγμή και πέρα βλάπτει το μυοσκελετικό σου σύστημα.

Μερικά σημάδια που σου δείχνουν πως ήρθε η ώρα να αλλάξεις στρώμα είναι τα εξής:

1. Ξυπνάς το πρωί και συχνά νιώθεις σαν να μην κοιμήθηκες καθόλου ή το σώμα σου είναι σκληρό και πονάς; Αυτά είναι ενδείξεις ότι το στρώμα σου δεν σου παρέχει πλέον την υποστήριξη που χρειάζεται το σώμα σου για να χαλαρώσει πλήρως και να ξεκουραστεί τη νύχτα. Όταν το στρώμα σου σταματήσει να σου προσφέρει άνεση και υποστήριξη, τότε μάλλον θα πρέπει να το αλλάξεις.

2. Την επόμενη φορά που θα αλλάξεις τα σεντόνια σου, έλεγξε το στρώμα σου. Εάν φαίνεται φθαρμένο, εξογκωμένο, έχει ορατά χτυπήματα ή αναδίδει δυσάρεστες οσμές, μάλλον είναι ώρα να το πετάξεις.

3. Εάν όταν θέλεις να κοιμηθείς, βρίσκεις τον καναπέ πιο ελκυστικό απ’ ότι το κρεβάτι σου, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι πρέπει να επισκεφτείς ένα καλό κατάστημα στρωμάτων.

No Responses

Leave a Reply