ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΜΕ ΓΑΛΑ;

362d1d9842591cf938ba4bb12ba6df18_XLΑδιαμφισβήτητα το αγαπημένο ρόφημα όλων των Ελλήνων, και όχι μόνο, είναι ο καφές. O καφές είναι απαραίτητος για το πρωινό ξύπνημα των περισσότερων. Είτε πρόκειται για ζεστό ελληνικό καφέ, είτε για κλασικό φραπέ, είτε για καπουτσίνο ή espresso, όλοι μας λατρεύουμε τη γεύση και το άρωμά του καφέ. Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να βάζουμε γάλα στο καφέ μας, καθώς δίνει μια ελαφριά και νόστιμη γεύση, λίγοι όμως γνωρίζουν τις αρνητικές συνέπειες στο πεπτικό σύστημα και στην υγεία μας γενικότερα.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα αναμιχθεί με την καφεΐνη, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα. Δηλαδή αυξάνεται η ποσότητα ασβεστίου που αποβάλει ο οργανισμός. Επίσης, πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου συσσωρεύεται στο έντερο.  Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν καλά τον καφέ τους και νιώθουν το στομάχι τους “βαρύ”, όταν βάζουν γάλα. Το ασβέστιο, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές.

Διαβάστε παρακάτω τρεις σημαντικούς λόγους…

1. Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και έντονο βάρος στην κοιλιά.

2. Το γάλα στον καφέ προκαλεί έντονη αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.

3. Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά.

Leave a Reply