ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΗΓΜΕΝΟ ΓΑΛΑ

glass of milkΣτο ψυγείο σχεδόν κάθε σπιτιού υπάρχει ένα μπουκάλι γάλα είτε για τα μεγάλα είτε για τα μικρά μέλη της οικογένειας. Ωστόσο κάποιες φορές, μπορεί να δείτε ότι το γάλα σας έληξε την προηγούμενη μέρα και να μην μπορείτε να το καταναλώσετε. Κι όμως, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γάλα για να μην πάει χαμένο. Δείτε παρακάτω:

1. Καθαρίστε τα ασημικά
Χρησιμοποιήστε ξινόγαλα ή γάλα που έχει λήξει προσθέτοντας λίγο ξίδι και με ένα πανί τρίψτε καλά τα ασημικά. Καθαρίστε με ένα βρεγμένο πανί και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Τέτοια γυαλάδα δεν έχετε ξαναδεί.

2. Αφαιρέστε λεκέ από μελάνι 
Το μελάνι είναι ένας δύσκολος λεκές στο ύφασμα. Μουλιάστε τον αποβραδίς σε γάλα και την επόμενη μέρα ξεπλύνετε καλά. Το γάλα θα διαλύσει το μελάνι και το ρούχο θα καθαρίσει ευκολότερα κατά το πλύσιμο.

3. Χρησιμοποιήστε το στον κήπο σας
Το γάλα λειτουργεί σαν πολύ καλό λίπασμα. Μπορείτε, λοιπόν, να ποτίζετε τα λουλούδια σας με ληγμένο γάλα όποτε σας ξεμείνει στο ψυγείο σας.

4. Καθαρίστε τα έπιπλα
Με το μείγμα που χρησιμοποιείτε και για τα ασημικά και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία γυαλίστε τις ξύλινες επιφάνειες, καθώς το γάλα θα ενυδατώσει το ξύλο με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή

Leave a Reply