ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί μικρούς και μεγάλους να υποδεχθούν τον χειμώνα, να αναζητήσουν το φως μέσα στο σκοτάδι και με παραδοσιακά έθιμα να προετοιμαστούν για τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν.

Γονείς και παιδιά μαζί δίνουν ραντεβού στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 16:00 το απόγευμα, λίγο πριν τη δύση του ηλίου. Κάθε οικογένεια θα φτιάξει τα δικά της φαναράκια, για να φωτίσει το σκοτάδι που πυκνώνει καθώς πλησιάζει το χειμερινό ηλιοστάσιο,  η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου.  Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να φέρει ένα γυάλινο βάζο μεσαίου μεγέθους για να κατασκευάσει και να στολίσει με απλά υλικά το φαναράκι του. 

Ζεστό, μυρωδάτο τσάι με βότανα από το Φυτώριο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών θα ζεστάνει την όμορφη συντροφιά. Στη συνέχεια, τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα όλες οι οικογένειες μαζί θα πορευτούν μέσα στο σούρουπο στο ήσυχο δάσος, φωτίζοντας το σκοτάδι με το δικό τους φως…

Το έθιμο αυτό γιορτάζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με τον ερχομό του Χειμώνα και έχει ως θέμα την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά.

ΠΟΤΕΣάββατο  19 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 16.00 – 18.00  (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)

ΠΟΥΣτο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ:  Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό)  παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττός γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών. Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044    

Leave a Reply