ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Philodasiki-Photodentro-Ymittos-3«Ήρθε πάλι η Άνοιξη, ήρθαν τα λουλούδια!»

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί μικρούς και μεγάλους, γονείς και παιδιά μαζί, να γιορτάσουν τον ερχομό της Άνοιξης με τραγούδια και παιχνίδια, σε μια οικογενειακή, ανοιξιάτικη γιορτή στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού, το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί. Το σημείο συνάντησης είναι ο χώρος της Φιλοδασικής, πίσω από τη Μονή Καισαριανής.

Μικροί και μεγάλοι θα περπατήσουν όλοι μαζί στο δάσος,  θα αφουγκραστούν το  τραγούδι των πουλιών και θα μυρίσουν τα λουλούδια που αρχίζουν να ανθίζουν. Στο οικογενειακό αυτό πρόγραμμα που διοργανώνει η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, γονείς και παιδιά θα υποδεχθούν την Άνοιξη με όλες τους τις αισθήσεις, θα ανακαλύψουν γιατί ξύπνησαν οι χελώνες, θα ακούσουν μια ανοιξιάτικη ιστορία, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα της Άνοιξης και θα εμπνευστούν ένα ανοιξιάτικο ποίημα! Η κάθε οικογένεια θα διακοσμήσει το δικό της γλαστράκι και θα φυτέψει  σπόρους από ανοιξιάτικα πολύχρωμα, λουλούδια για να τα πάρει μαζί και να τα φροντίζει στο σπίτι!

Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη. 

Γιορτή της Άνοιξης στον Υμηττό

ΠΟΤΕ: Σάββατο  18 Μαρτίου 2017, ώρα 11.00 – 13.00 (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)

ΠΟΥ: Στο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού,  πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό)  παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό 

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό, γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Γιορτή της Άνοιξης στον Υμηττό

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: [email protected]

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044 

Leave a Reply