ΜΥΘΟΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Γνωρίζουμε μύθους και ιστορίες από τα φυτά, τα λουλούδια, τα δέντρα και τις …νύμφες, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού!

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, από τις 11.00 το πρωί, γονείς και παιδιά μαζί θα περιηγηθούν στο μυθικό δάσος, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πιο χαρακτηριστικά φυτά του Υμηττού, μέσα από τους μύθους και τις ιστορίες τους, που (ποιος ξέρει;) μπορεί να τις ξεδιπλώνουν και οι ίδιες οι …νύμφες που κρύβονται στο βουνό. 

Με τη μυθολογία ως οδηγό και μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι, οι οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα γνωρίσουν τις ιστορίες που μπορεί να κρύβει μέσα του ένα λουλούδι ή ο κορμός ενός δέντρου. Θα μάθουν για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του αλλά και για τα όσα προσφέρει σε εμάς τους ανθρώπους… Θα κρατήσουν τις αφηγήσεις και τους μύθους, μαζί με ζωγραφιές και εμπειρίες, σε ένα δικό τους οικογενειακό «Βιβλίο του Δάσους», που μπορεί να εμπλουτίζεται με κάθε εξόρμηση στη φύση! 

ΠΟΤΕΣάββατο 11 Ιουνίου 2016, ώρα 11.00 – 13.00 (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)

ΠΟΥ:  Στο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού,  πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΓΙΑΠΟΙΟΝΓια οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ:Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών. Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη. 

Leave a Reply