ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Κινητικές δραστηριότητες, σωματικές εμπειρίες και πολύ παιχνίδι! Αυτή είναι η Ψυχοκινητική Αγωγή σήμερα, και αυτό προσφέρεται στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής με τα ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα Ψυχοκινητικής, Μουσικοκινητικής, Χοροκινητικής Αγωγής και Γιόγκα, με προγράμματα που ωθούν μικρούς και μεγάλους να τολμούν, να εξερευνούν και να συμμετέχουν με το σώμα, το νου και τα συναισθήματά τους!
Η ψυχοκινητική αγωγή ως παιδαγωγική προσέγγιση πραγματοποιείται στην προσχολική ηλικία και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Περιλαμβάνει ποικίλες κινητικές δραστηριότητες και σωματικές εμπειρίες και χρησιμοποιούνται διάφορα όργανα όπως στεφάνια, κώνοι, μπάλες, σχοινάκια, πάγκοι, στρώματα, πατίνι, σανίδες ισορροπίας, καθώς και υλικά καθημερινής χρήσης όπως κούτες, κουτάλες μαγειρικής, ρολά κουζίνας, πλαστικά μπουκάλια, κλπ. Μέσα από το κινητικό παιχνίδι τα παιδιά αναπτύσσουν τα κινητικά τους πρότυπα και παράλληλα εξελίσσονται γνωστικά και συναισθηματικά. Πιο συγκεκριμένα, ενδεικτικές δραστηριότητες για την ψυχοκινητική αγωγή είναι οι διαδρομές με εμπόδια, παιχνίδια σωματογνωσίας, παιχνίδια δράσης με κινητικό και συμβολικό χαρακτήρα, παιχνίδια μνήμης, συγκέντρωσης, παρατηρητικότητας, επίλυσης προβλημάτων, καθώς και εξάσκησης ορισμένων δεξιοτήτων, όπως χειρισμό αντικειμένων, π.χ. ρακέτες, μπάλες, κλπ. ή εισαγωγή σε κάποια αθλήματα και αθλοπαιδιές.

Όλα τα προγράμματά είναι ετήσια και πραγματοποιούνται ίδια ημέρα και ώρα κάθε εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και κατακτούν στόχους, ενώ νέες ομάδες δημιουργούνται σε τακτά διαστήματα. Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στη κεντρική σάλα δραστηριοτήτων, με το μεγάλο τραμπολίνο, τον τοίχο ορειβασίας και άλλα πολλά ψυχοκινητικά παιχνίδια. Το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής προσφέρει  τα παρακάτω προγράμματα:

Παίζω με τη μαμά μου (Σωματικό παιχνίδι / Ψυχοκινητική αγωγή): Ένα πρωτοποριακό μάθημα κίνησης, παιχνιδιού και εξέλιξης για παιδιά 2 έως 3,5 ετών, που έχει δημιουργηθεί και αναπτυχθεί αποκλειστικά από την Υπεύθυνη Προγραμμάτων του Εργαστηρίου, κα Χριστίνα Σύψα. Μαμάδες και παιδιά σε πρωτόγνωρα παιχνίδια και δραστηριότητες που προάγουν τη σωματική (και όχι μόνο!) εμπειρία. Τα παιδιά δημιουργούν σχέσεις με τους άλλους (άλλα παιδιά, παιδαγωγό κλπ), ανακαλύπτουν διάφορα ψυχοκινητικά παιχνίδια, συνειδητοποιούν τα μέλη του σώματός τους και εξερευνούν τον χώρο μέσα στον οποίο βρίσκονται και κινούνται.

Μικροί και μεγάλοι θα κυλιστούν στο πάτωμα, θα κάνουν τούμπες, θα αναρριχηθούν, θα πηδήξουν ψηλά, θα εξερευνήσουν ήχους, θα συσχετιστούν σε δυάδες, σε τριάδες και σε ομάδες.Φορώντας άνετα ρούχα, μικροί και μεγάλοι κυλιούνται στο πάτωμα, μετακινούνται με όλους τους πιθανούς τρόπους, κάνουν τούμπες και αναρρίχηση, πηδάν πολύ ψηλά, εξερευνούν διάφορα ηχοχρώματα με μουσικά οργανάκια, να συσχετιστούμε σε δυάδες, σε τριάδες και σε ομάδες.

BabyMusic (Τα πρώτα μας μουσικά βήματα!): Μαμάδες και παιδιά 2,5-4 ετών εξερευνούν μαζί διάφορα ηχοχρώματα, αυτοσχεδιάζουν με τους ήχους, φτιάχνουν την δική τους μουσική, επικοινωνούν και εκφράζονται σε ένα απίθανο μάθημα μουσικής και κίνησης! Ένα απίθανο μάθημα μουσικής και κίνησης για τους πολύ μικρούς μας φίλους!

Ψυχοκινητική αγωγή: Στα μαθήματα τα παιδιά ανακαλύπτουν και εξερευνούν τα ψυχοκινητικά παιχνίδια, εξαντλούν τις δυνατότητές τους για παιχνίδι, οργανώνουν δραστηριότητες για τους ίδιους και για την ομάδα και πάνω από όλα, προετοιμάζονται για την αθλητική εμπειρία! Για παιδιά +4 ετών

Ψυχοκινητική Αγωγή Χ3 : Η πρώτη επαφή των παιδιών (+3 ετών) με όλα τα κινητικά προγράμματα, μαζί!

– Ψυχοκινητική Αγωγή,
– Γιόγκα,
– Θεατρικό παιχνίδι.

Όλα αυτά μαζί, σε ένα μάθημα που «ενώνει» το παζλ των κινητικών μαθημάτων και της δημιουργικής κίνησης με την Ψυχοκινητική!

MAMA02

Θεατρικό παιχνίδι: Τα παιδιά αναπτύσσονται σωματικά, επικοινωνούν, ευαισθητοποιούνται, συνεργάζονται, απελευθερώνουν την φαντασία τους και καλλιεργούν την δημιουργική τους έκφραση! Ο μαγικός κόσμος του θεάτρου μέσα από βιωματικά παιχνίδια, κινητικές ασκήσεις και πολλά παραμύθια!Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη σωματική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό τα παιδιά συμμετέχουν σε παιχνίδια γνωριμίας, ομαδικότητας, φαντασίας, ρυθμού καθώς και σε σωματικούς και λεκτικούς αυτοσχεδιασμούς.

Tip: Όλα τα προγράμματά είναι ετήσια και πραγματοποιούνται ίδια ημέρα και ώρα κάθε εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και κατακτούν στόχους, ενώ νέες ομάδες δημιουργούνται σε τακτά διαστήματα. Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στη κεντρική σάλα δραστηριοτήτων, με το μεγάλο τραμπολίνο, τον τοίχο ορειβασίας και άλλα πολλά ψυχοκινητικά παιχνίδια.

Info

Το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής-Playgym βρίσκεται στην οδό Αναπαύσεως 18 – Βριλήσσια 152 35

Τ: 210 8 100 508
W: http://playgym.gr/
E: contact@psychomotortherapy.gr
FB: www.facebook.com/Psychokinitiki
Twitter:@PsychomotorGr

One Response

  1. Δήμητρα Παπαϊωάννου 8 Νοεμβρίου, 2013

Leave a Reply