ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΠΕΤΡΟΣΟΥΠΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

πετρόσουπα«Το να είναι κανείς ευτυχισμένος είναι τόσο απλό, όσο και το να φτιάξει μια πετρόσουπα!»  

Σούπα από πέτρες; Ποια θαυμαστή δύναμη μπορεί να κρύβει μια… πετρόσουπα; Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, καλεί μικρούς και μεγάλους να το ανακαλύψουν, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί,  στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού.  Γονείς και παιδιά μαζί θα μαγειρέψουν μιαν αλλιώτικη… σούπα από πέτρες και θα αναζητήσουν την απάντηση στο ερώτημα: «Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον ευτυχισμένο;» Η συντροφιά θα ζωντανεύσει το παραδοσιακό παραμύθι «Η Πετρόσουπα», θα συνεργαστεί για να μαγειρέψει και να γευτεί μια παραμυθένια, αλλά αληθινή… σούπα βασιλιάδες, μέσα στο δάσος!

Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η σούπα, η κάθε οικογένεια μπορεί να φέρει μαζί της το αγαπημένο της λαχανικό (της εποχής!), πλυμένο και καθαρισμένο, έτοιμο για να μπει στο τσουκάλι και να συνοδεύσει τις τραγανές… πέτρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στο Φυτώριο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ποια λαχανικά φυτρώνουν αυτή την εποχή, στον εκπαιδευτικό λαχανόκηπο.

Δείτε το σχετικό event στο facebook!

ΠΟΤΕ: Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 11.00
ΠΟΥ: Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Philodasiki-Oikogeneiaka-Ymittos-33

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Leave a Reply