ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Ποιος μπορεί άραγε να ακούσει το ξερό φύλλο του πλάτανου καθώς πέφτει στο χώμα;
Μπορείτε να αφουγκραστείτε το αλαφροπάτημα της χελώνας και το ποδοβολητό των μυρμηγκιών;
Μπορείτε να ξεχωρίσετε ανάμεσα στους ήχους της φύσης, το βουητό της μέλισσας ή το χαρωπό τραγούδι του κότσυφα;

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά μαζί, θα συναντηθούμε στο όμορφο Αισθητικό δάσος του Υμηττού, στο χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών (πίσω από τη Μονή Καισαριανής), για να ακούσουμε και να απολαύσουμε τους φθινοπωρινούς ήχους του βουνού. Φυτά, έντομα, ζώα και πουλιά συντονίζονται καθημερινά σε μια μοναδική συναυλία της φύσης, την οποία τις περισσότερες φορές αγνοούμε ή ξεχνάμε να ακούσουμε, απορροφημένοι από τους ήχους της πόλης.

Παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να σταθούν για λίγο και να αφουγκραστούν την ανάσα του δάσους. Θα μάθουν να παρατηρούν και να αναγνωρίζουν ήχους που μέσα στην καθημερινότητα περνούν απαρατήρητοι. Μέσα από οικογενειακά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες, με οξυμένες όλες τις αισθήσεις και όχι μόνο αυτή της ακοής, θα βρεθούν πιο κοντά στη ζωή των κατοίκων του Αισθητικού δάσους και θα τους γνωρίσουν καλύτερα.

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού διοργανώνει η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Λιάπη. Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει.

Sti-Filodasiki-021113 (6)

ΠΟΤΕ: Σάββατο  26 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00-13.00 (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’λεπτά νωρίτερα).

ΠΟΥ:Στον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής).

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών).

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕΔηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα: 210 7220866 και 6945380044 (Κατερίνα Λιάπη).Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ:  Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό),  παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044 

Leave a Reply