Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

Το Σάββατο 13 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, μικροί και μεγάλοι, οικογενειακώς συναντάμε το καλοκαίρι στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού, πίσω από τη Μονή Καισαριανής!

Συντροφιά με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, με αφορμή το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, «Ο ήλιος ο ηλιάτορας», θα περπατήσουμε στο δάσος, τιμώντας τον ήλιο του καλοκαιριού και θα παίξουμε καλοκαιρινά παιχνίδια με το φως, το νερό και τον αέρα! Οι οικογένειες μαζί, θα παρατηρήσουμε και θα νιώσουμε τις καλοκαιρινές αλλαγές στη γη του Υμηττού, θα κατασκευάσουμε πρωτότυπους «οικογενειακούς ήλιους» και θα μοιραστούμε ένα δροσερό καλοκαιρινό κέρασμα στο δάσος!

ΠΟΥ: Στον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής).
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών). 
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ:  Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, καπέλο, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη. Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει. 

Leave a Reply