ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΠΕΤΡΟΣΟΥΠΑ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΠετρόσουπαΣούπα από πέτρες; Ποια θαυμαστή δύναμη μπορεί να κρύβει μια… πετρόσουπα;

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί μικρούς και μεγάλους, γονείς και παιδιά μαζί, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, για να μαγειρέψουν μιαν αλλιώτικη… σούπα από πέτρες και να αναζητήσουν την απάντηση στο ερώτημα: «Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον ευτυχισμένο;»

Με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η Πετρόσουπα», η συντροφιά θα μαγειρέψει μια παραμυθένια, αλλά αληθινή… σούπα από πέτρες! Με κέφι και συνεργασία θα δημιουργήσει μια σπάνια σούπα, για βασιλιάδες, μέσα στο δάσος! Και θα την γευτεί! Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η σούπα, η κάθε οικογένεια μπορεί να φέρει μαζί της το αγαπημένο της λαχανικό (της εποχής!), πλυμένο και καθαρισμένο, έτοιμο για να μπει στο τσουκάλι και να συνοδεύσει τις τραγανές… πέτρες.

Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν το Φυτώριο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών. Εκεί θα γνωρίσουν τον εκπαιδευτικό λαχανόκηπο και θα ανακαλύψουν ποια λαχανικά φυτρώνουν αυτή την εποχή.

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει.

Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

«Το να είναι κανείς ευτυχισμένος είναι τόσο απλό,

όσο και το να φτιάξει μια πετρόσουπα!»

ΠΟΤΕΣάββατο 4 Μαρτίου 2017, ώρα 11.00 – 13.00 (Να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα).

ΠΟΥΣτο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού,  πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών).

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα και ζεστά ρούχα, παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Leave a Reply