ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

διακοπές στην ΑθήναΟ Αύγουστος είναι ο παραδοσιακός μήνας διακοπών του κάθε Αθηναίου, αλλά δυστυχώς δεν θα έχουν όλοι την ευκαιρία να φύγουν από την πόλη. Όμως, το γεγονός ότι θα μείνετε σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να περάσετε όμορφα μαζί με αγαπημένα σας πρόσωπα. Αρκεί να σκέφτεστε αισιόδοξα, έστω και αν η θερμοκρασία… ανεβαίνει επικίνδυνα. Διακοπές στην Αθήνα, λοιπόν!

Τον Αύγουστο μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη σας, κάτι που σας είναι δύσκολο να κάνετε τον χειμώνα μιας και τότε οι υποχρεώσεις είναι πιεστικές. Να κάνετε βόλτα στην Πλάκα μαζί με την οικογένεια σας και να πιείτε χειροποίητη βυσσινάδα στα σοκάκια της, να χαζέψετε τα μαγαζιά στο Μοναστηράκι, να επισκεφτείτε την Ακρόπολη και να κάνετε τις βόλτες σας στο Θησείο…

Προγραμματίστε κάποιες εξόδους που θα κάνουν τα παιδιά να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Μερικές καλές ιδέες είναι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το πάρκο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Περιβαλλοντικό Πάρκο Τρίτση, ο Εθνικός Κήπος, ο παιδότοπος της Μαρίνας Φλοίσβου, το λούνα παρκ Allou Fun Park, η πρότυπη παιδική χαρά στην παραλία Παλαιού Φαλήρου ή μια βόλτα στην όμορφη παραλιακή διαδρομή, κατά μήκος της ακτογραμμής του Παλαιού Φαλήρου.

Μπορεί να ακουστεί παράδοξο αλλά στην Αττική υπάρχουν ακόμα παραλίες με καθαρά νερά, ήσυχες, χωρίς πολλές ρακέτες και με αρκετό χώρο. Τις καθημερινές ή τα Σαββατοκύριακα, μπορείτε να ζήσετε την γλυκιά δροσιά και την ελευθερία της θάλασσας χωρίς την κίνηση και τον κόσμο-βασικό πλεονέκτημα του Αυγούστου-, μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! Στα καθαρά νερά της Βάρκιζας και της Βουλιαγμένης, μπορείτε να κάνετε όχι μόνο το μπάνιο σας, αλλά και θαλάσσιες δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά σας όπως stand up paddle, σκι και ψάρεμα.

Τέλος, αν θέλετε μια ατελείωτη βόλτα στο πράσινο με τα πόδια ή με τα ποδήλατα, μπορείτε να επισκεφθείτε το δάσος του Υμηττού, που είναι ένας χώρος που, αν και τόσο κοντά στην Αθήνα, μοιάζει εντελώς μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Σας δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε στη φύση, μέσα στο μοναδικό δάσος του, όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ποδηλασία, πικ νικ καθώς και να οργανώσετε  παιχνίδια, έτσι ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν το ομαδικό τους πνεύμα.

Leave a Reply