ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Fanarakia1Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί μικρούς και μεγάλους να συναντηθούν λίγο πριν τη δύση του ηλίου, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 16:00 το απόγευμα, για να υποδεχθούν τον χειμώνα, να αναζητήσουν το φως μέσα στο σκοτάδι και με παραδοσιακά έθιμα να προετοιμαστούν για τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν.

Κάθε οικογένεια θα φτιάξει τα δικά της φαναράκια, για να φωτίσει το σκοτάδι που πυκνώνει καθώς πλησιάζει το χειμερινό ηλιοστάσιο,  η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Η κάθε οικογένεια μπορεί να φέρει μαζί της ένα γυάλινο βάζο μεσαίου μεγέθους για να κατασκευάσει και να στολίσει με απλά υλικά ένα φαναράκι. 

Γευστικό Χριστόψωμο και μυρωδάτο τσάι με βότανα από το φυτώριο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών θα ζεστάνουν την όμορφη συντροφιά. Στη συνέχεια, τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα, όλες οι οικογένειες μαζί θα πορευτούν μέσα στο σούρουπο στο ήσυχο δάσος, φωτίζοντας το σκοτάδι με το δικό τους φως…

Το έθιμο αυτό γιορτάζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με τον ερχομό του Χειμώνα και έχει ως θέμα την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά.

Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

ΠΟΤΕ:  Σάββατο  16 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 16.00 – 18.00
ΠΟΥ: Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Leave a Reply