ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΘΗΝΩΝ

Philodasiki-Apokries-3Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στις 11.00 το πρωί, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν οικογενειακά την Αποκριά, κοντά στη φύση, στο Αισθητικό Δάσος  Υμηττού, με  έναν ιδιαίτερο τρόπο!

Με αφορμή ένα παραδοσιακό αποκριάτικο τραγούδι, γονείς και παιδιά μαζί θα γνωρίσουν χαρακτηριστικά έθιμα της Αποκριάς, θα επινοήσουν και θα συνθέσουν πρωτότυπες μεταμφιέσεις, με πρώτες ύλες (τι άλλο;) υλικά που προσφέρει η φύση.

Τις μεταμφιέσεις οι γονείς και τα παιδιά θα τις εμπνευστούν από μια περιήγηση στο δάσος. Η κάθε οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει υλικά που θα βρει στο δρόμο της και να σχεδιάσει τη δική της πρωτότυπη στολή. Φορέσετε ρούχα σε γήινα χρώματα, για να αποτελέσουν τη βάση για τις αποκριάτικες δημιουργίες σας! Η αποκριάτικη γιορτή στο δάσος θα κλείσει με παραδοσιακά παιχνίδια και αποκριάτικα κεράσματα.

Δείτε και το σχετικό event στο facebook!

Philodasiki-Apokries-2

ΠΟΤΕ:  Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 11:00-13:00 (Να είστε εκεί 10′ νωρίτερα)
ΠΟΥ: Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Philodasiki-Apokries-1

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Leave a Reply