Στο Αρχοντικό του Αρχαιολόγου: Ένα παιχνίδι θησαυρού βασισμένο σε αληθινή ιστορία

Ογδόντα χρόνια πριν, μία μυστική συνάντηση έμελλε να γίνει η αιτία να χαθεί από τις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου ένα αρχαίο αντικείμενο μεγάλης αξίας. Ογδόντα χρόνια μετά, μέσα από τη δράση “Στο Αρχοντικό του Αρχαιολόγου” τα παιδιά καλούνται να βρουν και να ενώσουν τα κομμάτια ενός χάρτη που θα οδηγήσει στο σημείο όπου είναι κρυμμένος ο αρχαίος αυτός θησαυρός.

Το νεοκλασικό του «Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος», δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, μεταμορφώνεται και φιλοξενεί ένα απίθανο κυνήγι θησαυρού, όπου τα παιδιά καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και τη συνδυαστική τους σκέψη για να αποκωδικοποιήσουν μηνύματα του παρελθόντος. Γίνονται για μια ημέρα εξερευνητές για να ανακαλύψουν τον θησαυρό… Θα τα καταφέρουν;στο αρχοντικό του αρχαιολόγουΜια εκπαιδευτική δράση, σχεδιασμένη με πολλή φαντασία από παιδαγωγούς και θεατρολόγους, με στόχο μέσα από γρίφους και κώδικες, τα παιδιά να έρθουν, βιωματικά, σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία, να αναπτύξουν τις κοινωνικές δεξιότητες της συνεργασίας και της ομαδικότητας και να καλλιεργήσουν την κριτική τους ικανότητα.

Ελάτε το Σάββατο 11 Μαρτίου, να ψάξουμε μαζί στο αρχοντικό του αρχαιολόγου για τον κρυμμένο θησαυρό.
Πότε: Σάββατο 11/3/2023, 11.00 -13.00 & 15.00 – 17.00.
Πού: Ρεθύμνου 10, 10682 Αθήνα
Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή παιδιά ηλικίας 8 έως 12 χρονών.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η δράση είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για το “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος” 

To “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος” είναι ένας φορέας ιδιωτικής πρωτοβουλίας για το παιδί & την οικογένεια που στοχεύει στην ευημερία του κάθε παιδιού και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων του. Βασισμένο στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και με πίστη στα οφέλη των πολιτικών ένταξης και ενσωμάτωσης, παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και ενδυνάμωσης, εφαρμόζοντας σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους και μεριμνά για το παιδί & την οικογένεια μέσα από μια πρακτική ίσων ευκαιριών και ίσης αντιμετώπισης.  Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε όλες τις μορφές οικογενειών και οι δράσεις διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες των οικογενειών και της κοινότητας, εστιάζοντας σε ευάλωτες και ειδικές ομάδες πληθυσμού. Σε καθημερινή βάση λειτουργούν προγράμματα συμβουλευτικής για γονείς, ατομικής και οικογενειακής ψυχολογικής υποστήριξης, διασύνδεσης με άλλους φορείς, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και μαθήτριες σχολείου και ενήλικες. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται ομάδες γονέων-νηπίων, ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς και επαγγελματίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, επισκέψεις σε χώρους τέχνης και πολιτισμού και δράσεις ευαισθητοποίησης. Οι υπηρεσίες του φορέα είναι δωρεάν και εμπιστευτικές. Ο φορέας εποπτεύεται από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του και την αξιολόγηση των προγραμμάτων και των δράσεών του. Τέλος, συμμετέχει σε προγράμματα έρευνας-δράσης με Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους και συνδιαμορφώνοντας νέες τεχνικές υποστήριξης και ενδυνάμωσης της κοινότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.paidi-kosmos.gr  ή να  καλέσετε στο 2108838512. 

Leave a Reply