ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΑΥΓΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσκαλεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στις 11:00, μικρούς και μεγάλους στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, για να ανακαλύψουν παρέα το… τι μπορεί να κρύβει μέσα του ένα αυγό!

Ανέκαθεν το αυγό συμβόλιζε για τον άνθρωπο τη δημιουργία του κόσμου, μιας και κλείνει μέσα του τη ζωή. Αποτελεί σύμβολο αναγέννησης και δημιουργίας. Με παιχνίδι, με ιστορίες και εξερεύνηση, οι οικογένειες που θα βρεθούν στον Υμηττό θα ταξιδέψουν στα στα έθιμα και στις παραδόσεις γύρω από το αυγό, στην Ελλάδα και στον κόσμο. Θα κληθούν να ανακαλύψουν τα αυγά που κρύφτηκαν στο Αισθητικό δάσος του Υμηττού και, αφού τα βρουν, θα συνεργαστούν για να βάψουν και να τα στολίσουν, με ιδιαίτερο τρόπο, αξιοποιώντας υλικά που προσφέρει η φύση και το δάσος.

Η οικογενειακή αυτή συνάντηση θα ολοκληρωθεί με ένα… «αυγοκέρασμα»!

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Leave a Reply