ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τα Σαββατοκύριακα, τη σχολική χρονιά 2015-2016, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνεχίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος και σε μία διαφορετική θεματική και κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ και έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τα αντικείμενα των συλλογών του ΕΠΜ.

Αναλυτικότερα, τον Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων με θέμα την κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ  «Ο άνθρωπος και το σώμα του. Επιβίωση, τροφή, υγεία, καθαριότητα, ένδυση, υπόδηση, στολισμός σώματος».

  • Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 και Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 με θέμα «Ανακατεύω το… φθινόπωρο». Τι χρώμα έχει το φθινόπωρο; Τι γεύση; Τα παιδιά ανακαλύπτουν υλικά και χρώματα του φθινοπώρου, τα συνδέουν με υλικά μαγειρικής και δοκιμάζουν να φτιάξουν τη δική τους πρωτότυπη και μοναδική συνταγή με υλικά της αρεσκείας τους!
  • Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 με θέμα «Ελαιομαγειρέματα». Ποια σχέση έχει η ελιά με το λάδι; Πόσο καλό μας κάνει η χρήση του λαδιού; Τα παιδιά γνωρίζουν τα μέρη από τα οποία αποτελείται ο καρπός της ελιάς, ανακαλύπτουν τη χρήση και διατροφική αξία της ελιάς και του λαδιού και παρασκευάζουν τα δικά τους ελιόψωμα.
  • Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και Σάββατο 31 Οκτωβρίου & Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 με θέμα «Το σώμα μου, ένας μαγικός κόσμος». Τα παιδιά ανακαλύπτουν το σώμα τους, τις διαφορές και τις ομοιότητες με τα σώματα των άλλων παιδιών και πειραματίζονται με τις δυνατότητες κίνησης του κάθε μέλους. Κατόπιν, με υλικά που είναι στη διάθεσή τους, πράσινα, κόκκινα, κίτρινα καλαμάκια, ποτήρια μιας χρήσης, κουτάλια, σωλήνες και άλλα συνθέτουν ένα γλυπτό για το σώμα τους.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων: 11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ. 
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.
 
ekthema sofita_palia paixnidia
 

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων, με θέμα την κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ  «Ο άνθρωπος μαθαίνει. Μάθηση, γνώση, αναψυχή, παιχνίδι, σπορ».

  • Κυριακή 4 Οκτωβρίου & Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 με θέμα «Παιχνίδια από παλιά». Τα παιδιά μέσα από τις συλλογές του Μουσείου, ανακαλύπτουν παιχνίδια του προηγούμενου αιώνα και εξοικειώνονται με τη χρήση τους. Αντιλαμβάνονται τις ομοιότητες και τις διαφορές των παιχνιδιών του σήμερα με τα παλαιότερα και δημιουργούν ένα δικό τους παιχνίδι
  • Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 με θέμα «Παίζω με την ανακύκλωση». Τα παιδιά μέσα από ένα επιδαπέδιο παιχνίδι εξοικειώνονται με μεθόδους οικολογικής συμπεριφοράς και προβληματίζονται για τον τρόπο που τα ίδια μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Δημιουργούν έργα από άχρηστα υλικά και εκφράζονται δημιουργικά.
  • Κυριακή 25 Οκτωβρίου & Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 με θέμα «Του κόσμου οι φορεσιές». Πόσες διαφορετικές φορεσιές γνωρίζουμε; Ποιος είναι ο ρόλος τους; Τα παιδιά παρατηρούν, ερευνούν και ανακαλύπτουν φορεσιές από διάφορα μέρη του κόσμου. Τις συγκρίνουν και εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορές, αντιλαμβάνονται τη χρήση τους και σχεδιάζουν τη δική τους φορεσιά.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι: 12:00 – 13:00. 
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 8,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 6,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ. 
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4,00 ευρώ.
 
hcm_logo_0_5_0
 

Leave a Reply