ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΑΧΑ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ 7

Ζωγράφισέ μου ένα σπίτιΑπό το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου η γκαλερί «7», σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο» παρουσιάζουν την έκθεση εικονογράφησης της Μάριας Μπαχά «Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι» με τα έργα τα οποία περιλαμβάνονται στο ομώνυμο βιβλίο της Χριστίνας Φραγκεσκάκη (2016).

Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν τόσο τα έργα που χρησιμοποιήθηκαν στο βιβλίο (ακρυλικά σε χαρτί), όσο και τα προσχέδιά τους, καθώς και ζωγραφιές που συμπληρώνουν το κυρίως σώμα της εικονογράφησης. Με τον τρόπο αυτό, αναδεικνύεται ο εικαστικός πλούτος ενός εικονογραφημένου βιβλίου – μια συμπληρωματική όσο και αυτόνομη δημιουργική διαδικασία, η οποία, ενώ φωτίζει και επενδύει την ιστορία που ξετυλίγει η γραφή, ταυτόχρονα αφηγείται με άλλα μέσα και μια δική της.

Το Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι είναι, με τα λόγια της συγγραφέως Χριστίνας Φραγκεσκάκη, «μια ιστορία για την παιδική ηλικία, αυτόν τον προνομιακό χωροχρόνο θέασης της ζωής. Τον τόπο που όλοι κουβαλούμε κι όλοι σ´ αυτόν ανατρέχουμε για να επινοήσουμε τον κόσμο ξανά. Κι αν δεν μπορείς να ζωγραφίσεις ένα σπίτι, δεν πειράζει. Ξέρεις να ζωγραφίσεις ένα δέντρο, ένα δάσος, ένα τραπέζι. Κι αν έρθει η καταιγίδα και το γκρεμίσει, δεν πειράζει. Όλα είναι μέσα σου και και τα φυλάς καλά. Κάτι μικρό πάρε, κάτι ανεπαίσθητο απ´ αυτά. Μαζί του μπορείς να παίξεις, να ξανατραγουδήσεις να ξαναταξιδέψεις. Όλα να τα χαλάσεις και να τα ξαναφτιάξεις. Κι απ´ την αρχή να ξεκινήσεις».

H Μάρια Μπαχά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και θεατρικό κοστούμι στο Edinburgh College of Art,Εδιμβούργο,Σκωτία. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία για παιδιά και εφήβους. Έχει κάνει σκηνικά και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Έχει βραβευτεί για τη ζωγραφική και την εικονογραφική δουλειά της με το TigerCreate Adventure Book Competition Award 2015/2016, το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης 2008 και το Βραβείο Εικονογράφησης Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2008. Έχει επίσης αποσπάσει τον Έπαινο Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) 2008 και τον Έπαινο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2004. Με τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έχει συνεργαστεί για την εικονογράφηση του βιβλίου Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι, της Χριστίνας Φραγκεσκάκη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Χαλκιόπουλου.

zografise_mou

Εγκαίνια: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, 11:00-15:00. Στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου από την συγγραφέα του, Χριστίνα Φραγκεσκάκη. 

Διάρκεια έκθεσης: Από 16 έως 23.09.2017

Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ. Τετάρτη, Σάββατο : 11-2 μ.μ.

shfnteryns

Σόλωνος, 20 (106.73)  ΑΘΗΝΑ

Τηλ.– Fax: 210.3612050

email: [email protected]

www.gallery7.gr

Leave a Reply