ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΠΛΟΥΤΩΝΙΚΑ; ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους από 6 ετών και άνω σε εκδήλωση με αφορμή το βραβευμένο βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Ομιλείτε πλουτωνικά; το Σάββατο, 21 Μαΐου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118).

Χωρίς διάβασμα, χωρίς γράψιμο, χωρίς αντιγραφή κι ορθογραφία.
Χωρίς τετράδια και βιβλία. Τα πλουτωνικά μαθαίνονται πανεύκολα.
Ίσως τα μιλάτε ήδη…

Παρέα με τη συγγραφέα Κατερίνα Ζωντανού και τη θεατροπαιδαγωγό Ιουλία Πύρρου μπαίνουμε σε πλουτωνική τροχιά και με άφθονο θεατρικό παιχνίδι
ανακαλύπτουμε μαζί την πιο φανταστική γλώσσα του σύμπαντος! Αντουί μπα ντιξ;

*Δεν απαιτείται διαστημόπλοιο.

Το βιβλίο τιμήθηκε φέτος από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο καλύτερου παιδικού βιβλίου από πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.

Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

01724_03

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Αναστάσης θέλει να γίνει αστροναύτης. Έχει αρχίσει μάλιστα να μαθαίνει και πλουτωνικά. Ευτυχώς. Γιατί πώς αλλιώς θα καταλάβαινε τόσο εύκολα τους φίλους του; Και τι θα έκανε χωρίς τα πλουτωνικά του, τότε που είδε ουρανοκατέβατο εκείνο το παιδί στη γειτονιά;
Μια ιστορία για την επικοινωνία, την κατανόηση και την αποδοχή με τη βοήθεια των πλουτωνικών, της πιο φανταστικής γλώσσας του σύμπαντος.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Κατερίνα Ζωντανού είναι εκπαιδευτικός και ζει στην Καλαμάτα. Το Ομιλείτε πλουτωνικά; που απέσπασε Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο: Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκίτσο στο εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη. Έχει συνεργαστεί με παιδικά περιοδικά ως μεταφράστρια και σκιτσογράφος και με πολλούς εκδοτικούς οίκους ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Έχει προταθεί δύο φορές για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης και μία φορά για το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω.

Leave a Reply