ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ. Η ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΙΟΠ

Εύη ΓεροκώσταΤο Σάββατο 22 Απριλίου, η παραμυθού Εύη Γεροκώστα γίνεται κι εκείνη μέρος του μεγάλου Περιπάτου Βιβλίου της Αθήνας.

Η Εύη Γεροκώστα άκουσε και διάβασε όμορφες ιστορίες των εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κρυμμένες σε πολύχρωμες σελίδες και θα τις μοιραστεί με μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 22 του Απρίλη και ώρα 11:30 στη Στοά Σπυρομήλιου, στο City Link, στο κεντρικό πωλητήριο του ΠΙΟΠ.

Άραγε μπορεί το δάκρυ μιας ελιάς δράκους και δρακόντισσες να ημερώσει;

Μπορούν πουλιά με μεταλλικά φτερά και χάλκινα νύχια γίνουν πανέμορφοι λευκοτσικνιάδες;

Μπορεί καράβι αταξίδευτο πάνω σε πέτρα να χαραχτεί…;

Το ταξίδι μας θα αρχίσει από το λαϊκό παραμύθι της Σάμου, «Της Ελιάς το Δάκρυ». Έπειτα, η Εύη Γεροκώστα θα συνεχίσει με το παιδικό βιβλίο «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας» της Σοφίας Καλαντζάκου και τέλος θα ακολουθήσει «Το πετροκάραβο» των Αλίκη Μπαλάσκα και Δημήτρη Φουσέκη.

Τρία βιβλία, τρεις περιπέτειες, τρία ταξίδια σε τόπους μακρινούς, τρία μυστικά καλά φυλαγμένα σε τρεις εκδόσεις του ΠΙΟΠ.

Καλά περπατήματα!

Σημειώνουμε ότι όσοι βρεθούν το Σάββατο στο πωλητήριο του Ιδρύματος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεφυλλίσουν όλες τις εκδόσεις του ΠΙΟΠ, οι οποίες θα διατίθενται με έκπτωση 30%, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3256930 & 210 3256943, καθημερινά 12:00-17:00.

enelvi_diavazo_kai_allazo

Η 23η Απριλίου καθιερώθηκε από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, καθώς το 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλοι δημιουργοί της παγκόσμιας λογοτεχνίας: ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Με κεντρικό μήνυμα «Διαβάζω & Αλλάζω», η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της IBBY-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις με άξονα το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία καθ’ όλη τη διάρκεια του Απριλίου. Επισκεφθείτε το www.greekbookday.gr, για να δείτε όλες τις εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί περίπατος βιβλίου στην Αθήνα, το Σάββατο 22 Απριλίου 2017. Μια βόλτα με οδηγό το βιβλίο και σταθμούς βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

17918019_1696373517057337_2719052530570847472_o

Leave a Reply