«ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ»

«Το Μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό»Ένα νέο παραμύθι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Ένα αριθμοπαραμύθι για την αξία της φιλίας και το αγκάλιασμα της διαφορετικότητας, που μας υπενθυμίζει ότι στη ζωή το «όλοι μαζί» είναι πάντα πιο δυνατό, ενώ το «καθένας μόνος» είναι τόσο βαρετό, που προκαλεί ασταμάτητο χασμουρητό! Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+

Η υπόθεση

Σ’ ένα χωριό μοναδικό κατοικούν μονάχα αριθμοί, κι όλοι τους είναι πραγματικά ξεχωριστοί. Κι όμως, τη ζωή τους τη λες και βαρετή… Γιατί δεν ανταλλάσσουν ούτε μισή κουβέντα όσοι είναι μεταξύ τους διαφορετικοί. Κάθε αριθμός εκεί μιλάει μόνο στην οικογένειά του.

Σ’ αυτό το αλλόκοτο χωριό ζει κι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.

Μα το Μηδέν δεν έχει δική του οικογένεια, και κανείς ποτέ δεν του μιλάει. Κι έτσι, μια μέρα το Μηδέν αποφασίζει να μασκαρευτεί, παρέα για να βρει, κι ανέμελο παντού να σουλατσάρει.

Τι θα συμβεί όταν τρυπώσει στα κρυφά απ’ το μικρούλι Ένα ως το μεγάλο Εννιά;

Και πώς θ’ αλλάξουν όλα ξαφνικά απ’ τη δική του αθώα ζαβολιά;

Η συγγραφέας 

Η Σοφία Κλιάνη είναι νηπιαγωγός και συντονίστρια σχολών γονέων και αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.

Η εικονογράφος

Η Λιάνα Δενεζάκη είναι εικονογράφος και συγγραφέας. Μέχρι σήμερα έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 200 βιβλία πολλών εκδοτικών οίκων, ενώ έχει γράψει 18 παιδικά βιβλία κι ένα μυθιστόρημα για ενηλίκους.

Leave a Reply