“ΔΩΣΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ” ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

melissiΟι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά μάς προσκαλούν σε μια διαδραστική παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη “Δώσε λύση στο Μελίσσι” το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στις 12:00 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου (παιδικό τμήμα-café).

Η συγγραφέας σε συνεργασία με την ομάδα The Bee Camp θα παρουσιάσουν στα παιδιά ένα διαδραστικό πρόγραμμα με πρωταγωνιστές τις αγαπημένες μας μέλισσες!

Κρίση μέσα στο Μελίσσι, ποιος το πρόβλημα θα λύσει; Τα Μελισσάκια κατεβαίνουν σε εκλογές και οι τσακωμοί παίρνουν και δίνουν στο μελίσσι. Θα βρει ο Μίλτος και η Μελίνα τη λύση ή θα αφήσουν να καταστραφεί η Κυψέλη;

Μια εκδήλωση για παιδιά από 5 ετών με θέμα τη δημοκρατία, την αξιοκρατία και όλα όσα μπορούμε να μάθουμε από τις θαυμαστές Μέλισσες!

Είσοδος ελεύθερη

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά | Τ. 210 80 75 792

Δώσε λύση στο Μελίσσι

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οι εκδόσεις Διόπτρα εγκαινιάζουν μια νέα σειρά βιβλίων από τη Μαρίνα Γιώτη, για παιδιά από 5 ετών, τα «Μελισσάκια στα θρανία», στην οποία πρωταγωνιστούν… μέλισσες! Στο πρώτο βιβλίο με τίτλο «Δώσε λύση στο μελίσσι», γνωρίζουμε δύο μελισσάκια, τον Μίλτο και τη Μελίνα, που ζουν ανέμελα σε μια κυψέλη. Όμως, όταν εκεί ξεσπά μια κρίση, πρέπει το συντομότερο να βρεθεί νέα βασίλισσα. Γιατί όμως βασίλισσα; Γιατί όχι βασιλιάς; Ή ακόμα καλύτερα γιατί να μην υπάρχει πρόεδρος ή να μπορεί να μην είναι κανείς αρχηγός; Σε κάθε περίπτωση, έφτασε η ώρα για εκλογές στη Μελισσούπολη και οι μέλισσες ξεκινούν τον προεκλογικό τους αγώνα. Οι τσακωμοί δίνουν και παίρνουν στο μελίσσι, με αποτέλεσμα όλοι να παραμελούν τις δουλειές τους. Θα βρουν ο Μίλτος και η Μελίνα τη λύση ή θα αφήσουν να καταστραφεί η κυψέλη;  Ένα βιβλίο πρώιμης αγωγής του πολίτη, που φέρνει ίσως για πρώτη φορά τους μικρούς αναγνώστες σε επαφή με έννοιες όπως οι εκλογές, η δημοκρατία, αξιοκρατία και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τους ηγέτες μας.

Leave a Reply