ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚ ΚΑΙ ΤΕΣΛΑ

Νικ και ΤέσλαΟι Νικ και Τέσλα Χολτ είναι δυο εντεκάχρονα (δίδυμα προφανώς) αδέλφια, που έχουν υψηλή ευφυΐα και αγαπούν τα πειράματα, τη φυσική, τη ρομποτική και τις… περιπέτειες. Ήρθαν στην Ελλάδα πρόσφατα, χάρη στις εκδόσεις Κλειδάριθμος που δημοσίευσαν τα δυο πρώτα βιβλία των «Science Bob» Pflugfelder, δασκάλου Φυσικής στο δημοτικό σχολείο του Νιούτον της Μασαχουσέτης και Steve Hockensmith, συγγραφέα μυθιστορημάτων μυστηρίου που ζει στην Αλαμίντα της Καλιφόρνιας.

ig

nik-kai-tesla-epikindyno-ergastirio-ypsilis-tasis-86002-huge

Στο βιβλίο “Επικίνδυνο εργαστήριο υψηλής τάσης”, οι γονείς τους στέλνουν τον Νικ και την Τέσλα να μείνουν μαζί με τον εκκεντρικό (ξέρετε, τρελοεπιστήμονα που λέμε) θείο Νιουτ και τα δύο αδέρφια ανακαλύπτουν ότι μένουν σε μια γειτονιά γεμάτη μυστικά. Για να λύσουν τα μυστήρια και να γλιτώσουν από τους κινδύνους, οι Νικ και Τέσλα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν απλά, καθημερινά αντικείμενα για να φτιάξουν από ηλεκτρομαγνήτες και… ρομπογάτες έως ημιαόρατους ιχνηλάτες και εκτοξευτές πυραύλων! Στο βιβλίο υπάρχουν εικονογραφημένες οδηγίες για να φτιάξει το παιδί, μαζί με τους λογοτεχνικούς του φίλους, απίστευτες, μην πούμε και εκρηκτικές, κατασκευές!

nik-kai-tesla-afiniasmenos-rombostratos-86001-huge

Στο βιβλίο “Αφηνιασμένος ρομποστρατός”, όταν ένα κύμα διαρρήξεων σαρώνει την πόλη του Χαφ Μουν Μπέι, τα 11χρονα λαγωνικά μας  αποφασίζουν να τσακώσουν τους κακοποιούς. Για να το κάνουν, όμως, θα πρέπει να φτιάξουν έναν σωρό από –τι άλλο;– έξυπνες κατασκευές! Θα μπορέσουν τα δυο αδέλφια να συλλάβουν τον ένοχο και να νικήσουν τη στρατιά των ρομπότ του προτού να είναι πολύ αργά; Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κατασκευάσουν τέσσερα διαφορετικά «ανδροειδή» ρομπότ από απλά, καθημερινά αντικείμενα. Μαντέψτε ποιος άλλος θα τα κατασκευάσει μαζί τους!

11136754_810916518984215_3669025772920365248_n

Τα δυο βιβλία με πρωταγωνιστές τους Νικ και Τέσλα απευθύνονται σε παιδιά των μεγάλων τάξεων του δημοτικού, από 9 έως 12 ετών και συνδυάζουν τη λογοτεχνία με τις δραστηριότητες και τα πειράματα. Μάλιστα, τα παιδιά πιθανόν να χρειαστούν τη βοήθειά σας σε ορισμένες κατασκευές και σας εγγυώμαι ότι θα περάσετε καταπληκτικά! Ποιος είπε, άλλωστε, ότι οι θετικές επιστήμες δεν μπορούν να γίνουν παιχνίδι ή ακόμα καλύτερα… παιχνιδάκι! Καλή διασκέδαση! Περιμένουμε εναγωνίως και τα επόμενα βιβλία της σειράς. Εντωμεταξύ, πάρτε ιδέες από τον θεούλη «Science Bob» Pflugfelder, υπεύθυνο για το επιστημονικό κομμάτι του βιβλίου!

Leave a Reply