Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, η συγγραφέας Άλισον Φαλκονάκη και η εικονογράφος Κλαίρη Γεωργέλλη μας περιμένουν το Σάββατο 14.3.2015, στις 12 το μεσημέρι, στον ΙΑΝΟ με κέφι, φαντασία και χρώμα για να μας συστήσουν τον φοβερό Μικρό Αλέξη που σκαρφίζεται του κόσμου τις δικαιολογίες για να αποφύγει κολατσιό και φαγητό και το καθημερινό μπάνιο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS CAFÉ, απευθύνεται σε παιδιά 4-7 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων, που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις τόμους και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει παιδιά και γονείς να ρυθμίσουν με χιουμοριστική διάθεση θέματα της καθημερινότητας, όπως την ώρα του μπάνιου, τη διατροφή, την τακτοποίηση του δωματίου και την αντιμετώπιση των φόβων. Με υπέροχη εικονογράφηση, που αποτυπώνει την αχαλίνωτη φαντασία ενός μικρού αγοριού και παρασύρει τον αναγνώστη στον θαυμαστό του κόσμο, τα βιβλία αυτά αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για κάθε γονιό.

0008159_195

Αλέξη, ώρα για μπάνιο!

Τι σκαρφίζεται ο Αλέξης για να μην κάνει μπάνιο;

Μια καμηλοπάρδαλη πιτσιλωτή.

Μια αλεπού βιαστική.

Ένα τέρας μαλλιαρό.

Έναν ιπποπόταμο λασπερό.

Και μια χώρα χωρίς νερό.

5340_566_195

Αλέξη, φάε κάτι!

Τι σκαρφίζεται ο Αλέξης για να μη φάει το φαΐ του;

Μια φράουλα καβάλα σ’ ένα φορτηγό.

Ένα γάλα, σωστό φίλτρο μαγικό.

Καρότα που έχουν στην τσέπη τους φακό.

Κροκόδειλους που δεν κλαίνε, αλλά γελάνε.

Και ιππότες που όλους κι όλα τα νικάνε.

Η Άλισον Φαλκονάκη είναι Βρετανίδα και ζει με τον άντρα της και τα δυο τους παιδιά στην Αρκαδία. Έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια ως διατροφολόγος για παιδιά, άρχισε να γράφει ποίηση όταν ήρθε να ζήσει στην Ελλάδα και ήταν στη βραχεία λίστα για το έγκυρο Bridport Prize. Υπήρξε από παιδί δεινή αναγνώστρια και της αρέσει να μοιράζεται ιστορίες με τα παιδιά της και να ενθαρρύνει την αγάπη τους για τα βιβλία. Τα βιβλία της σειράς με ήρωα τον Αλέξη είναι τα πρώτα της που εκδίδονται στην Ελλάδα.

Η Κλαίρη Γεωργέλλη σπούδασε στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιου του Reading, «Typography & Graphic Communication», όπου και έστρεψε το ενδιαφέρον της στην τυπογραφία για παιδιά και στην παιδική εικονογράφηση. Το 2008 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο polkadot design, που ασχολείται με τον σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας στον χώρο του πολιτισμού και έχει διακριθεί στα European Design Awards, American Illustration, ΕΒΓΕ και German Design Awards. Ως μέλος του polkadot έχει σχεδιάσει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Lincoln Center NY κ.ά.

Leave a Reply