ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

35646175_10155888973177955_6100178712349638656_nΌσοι έχετε κολλήσει στην κίνηση με τα παιδιά σας ξέρετε τι θα πει γκρίνια στο αυτοκίνητο. Όσοι έχετε ταξιδέψει με τα παιδιά σας ξέρετε τι θα πει γκρίνια στο ταξίδι (σε κάθε μέσο μεταφοράς, ιδιαίτερα, όμως, στο αυτοκίνητο). Εμείς έχουμε δεινοπαθήσει. Τα “Βαριέμαι”, “Πότε θα φτάσουμε;”, “Είναι μακριά ακόμα;”, “Γιατί δεν προχωράμε;”, “Θέλω να κατέβω”, “Θέλω τσίσα”, “Πεινάω”, “Ας γυρίσουμε πίσω” επιστρέφουν σε κάθε μας εξόρμηση, κοντινή ή μακρινή, και μιας και τα παιδιά μας είναι δύο, σύντομα αρχίζουν και τα “Με κοίταξε”, “Με ενοχλεί”, “Η πλευρά του/της έχει περισσότερο/λιγότερο ήλιο”, “Με αγγίζει”, “Αναπνέει τον αέρα μου” κ.λπ.

Αρκετοί συνάδελφοι γονείς, για να γλιτώσουν τον εφιάλτη, καταλήγουν στα τάμπλετ και στα κινητά για να έχουν ησυχία. Εμείς έχουμε πάρει όρκο ότι όσο είναι στο χέρι μας να μην τα δώσουμε εν ώρα ταξιδιού (μέχρι τη βαθιά εφηβεία, δηλαδή), τα παιδιά μας δεν θα παίζουν με ηλεκτρονικές συσκευές την ώρα που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο ή σε άλλο μέσο μεταφοράς. Μέχρι τώρα οι λύσεις μας ήταν μουσική, συζήτηση, χάζι τοπίου και από κάποια στιγμή και πέρα επιλεκτικά βουλωμένα αυτιά σε ό,τι ακούγαμε…

Φέτος το καλοκαίρι, στις εξορμήσεις μας, θα έχουμε κι άλλον ένα σύμμαχο, που θα κάνει την ανία να το σκάσει από το παράθυρο. Τα δυο νέα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο “100 παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο ταξίδι” και “100 παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο αυτοκίνητο”. Περιέχουν πρωτότυπες δραστηριότητες και παιχνίδια, κουίζ, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, λαβυρίνθους και ένα σωρό άλλες ιδέες που κρατούν τα μικρά μας απασχολημένα και χαρούμενα! Είναι αυτό που λέμε δημιουργική απασχόληση! Ας δούμε μερικές από αυτές:

35552089_10155888973032955_4135232338365775872_n

100 παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο αυτοκίνητο: Θυμηθείτε τα μαγαζιά, παίξτε με τις πινακίδες των αυτοκινήτων, μαντέψτε τι βλέπω, πείτε γλωσσοδέτες, φτιάξτε λέξεις, λύστε τις σπαζοκεφαλιές, υπολογίστε…

100 παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο ταξίδι: Παίξτε με τους ήχους, μην πείτε ναι, θυμηθείτε την ιστορία, βρείτε αλυσιδωτές λέξεις, πείτε δέκα, χρησιμοποιήστε τη λογική σας, παίξτε με κώδικες μορς…

Τα βιβλία προτείνονται για παιδιά από 7 ετών, αλλά με την καθοδήγηση του γονέα που δεν οδηγεί είναι μια χαρά και για μικρότερα παιδιά και εντάσσονται στα νέα Βιβλία κατά της ανίας των διακοπών, που προτείνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Φυσικά, τα παιχνίδια μπορούν τα παιδιά να τα παίξουν και στο σπίτι ή στην παραλία ή όπου αλλού… βαριούνται, μόνα, με τα αδέλφια τους, με τους φίλους τους και φυσικά με τους γονείς τους.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς, τις πολύχρωμες σελίδες βιβλίων μέσα στα οποία κρύβονται φίλοι ανεκτίμητοι που θα παρασύρουν τα παιδιά σε απίθανες, διασκεδαστικές δραστηριότητες όπου κι αν βρίσκονται. Άλλωστε, μια σελίδα (και παραπάνω από μια) την ημέρα, την ανία κάνει πέρα!

Η μαγεία δεν είναι εντελώς απούσα. Μέρος της έχουν κρύψει η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου και η Ευθυμία Ανδριώτη στο Άμπρα Κατάμπραόπου ο ομώνυμος μάγος θα σε μάθει ένα σωρό μαγικά γλωσσικά παιχνίδια.

Πάτησε ΕΔΩ για να λύσεις αινίγματα και να φτιάξεις τη δική σου λίστα διακοπών με τα απαραίτητα.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Οι διακοπές είναι ένα ατελείωτο παιχνίδι.

Οι επιλογές που θα σε συντροφεύσουν στις διακοπές φέτος το καλοκαίρι είναι πάμπολλες, όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου -το βουνό, η θάλασσα, η πόλη ή το χωριό- και με όποιο μέσο κι αν ταξιδέψεις – καράβι, τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο. Ιδανικά βιβλία για το ταξίδι, χάρη στο μικρό και βολικό τους σχήμα, αλλά κι επειδή συνδυάζουν τις ατομικές με τις ομαδικές δραστηριότητες, είναι τα 100 παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο ταξίδι100 παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο αυτοκίνητο, καθώς και τα Ζωγραφιές και παιχνίδια για ξέγνοιαστες διακοπές και Παιχνίδια και δραστηριότητες για ξέγνοιαστες διακοπές.

Στα βιβλία αυτά θα βρεις κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, κουίζ, λαβύρινθους, ιδέες για ζωγραφική και πολλά ακόμα παιχνίδια για σένα και την παρέα σου!
Κάνε ΚΛΙΚ στις παρακάτω δραστηριότητες για να πάρεις μια γεύση.

Για τους πιο μικρούς έχουμε το απόλυτο Βιβλίο των διακοπών. Εάν είσαι 4 ή 5 χρονών, με αυτό το βιβλίο θα περάσεις ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου.

Ξεφύλλισε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Αν πάλι είσαι από αυτούς που τους αρέσει να μαθαίνουν διαρκώς καινούρια πράγματα, ειδικά στις διακοπές που κανείς δε θα σε βαθμολογήσει, τότε και για σένα οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχουν τη λύση. Όταν αρχίσει το σχολείο, δε θα βλέπεις την ώρα να κάνεις τον έξυπνο στους φίλους σου!

Μαθαίνω την ώρα με απίθανες δραστηριότητες
Φτιάξε μόνος/η σου ένα ρολόι

Μαθαίνω την προπαίδεια με απίθανες δραστηριότητες
Βοήθησε τον ιππότη να βγει από τον λαβύρινθο χρησιμοποιώντας την προπαίδεια του 12

Με τη σειρά «Το πρώτο μου τετράδιο» η μάθηση γίνεται παιχνίδι αλλά και μόδα, αφού τα βιβλία έχουν «χεράκι» για να τα παίρνεις άνετα μαζί σου σαν τσαντάκι.

Τέλος, μην αφήσεις κανέναν, ούτε καν τον/τη μεγάλο/η σου αδερφό/ή, να σου πει ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις. Στις διακοπές, αλλά και κάθε στιγμή, όλα είναι δυνατά. Το λέει άλλωστε και η έμπειρη εκπαιδευτικός Κατερίνα Χριστόγερου στα βιβλία της Είμαι 4 και μπορώΕίμαι 5 και μπορώ.
Δες και μόνος/η σου.

Τώρα που πήρες μια πρώτη γεύση, προτού κλείσεις τη βαλίτσα σου, ξέρεις ότι απαραίτητη στάση πριν από κάθε ταξίδι είναι το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου!

Leave a Reply