Η ΡΕΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλουςΑπό τη μαγική πένα της Κάρμεν Ρουγγέρη και τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, μόλις κυκλοφόρησε “Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους”, μια ιστορία για τα παιδιά που ξεκινούν το ταξίδι της ζωής τους παρέα με τον διαβήτη, βασισμένη στην ομώνυμη θεατρική παράσταση. Με τον μοναδικό και ιδιαίτερα θεατρικό τρόπο της, η Κάρμεν Ρουγγέρη, παρουσιάζει τη γλυκιά ιστορία ενός παιδιού με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, που μεταμορφώνεται σε μια μαγική ιστορία με παραμυθένιους ήρωες, εικονογραφημένη από τη Ναταλία Καπατσούλια.

Μια φορά κι έναν καιρό, η Ρένια, ένα δεκάχρονο κορίτσι, έμαθε ότι πάσχει από Διαβήτη τύπου 1. Και τότε η Ρένια ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι! Συνάντησε τον κύριο Διαβήτη, τη δεσποινίδα Ινσουλίνη, τους κατοίκους της Διαφορετικούπολης… Όλοι τους βοήθησαν τη Ρένια να καταλάβει τι συμβαίνει μέσα στο σώμα της και –κυρίως– ότι ο διαβήτης δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στη ζωή της.

Η ιστορία της Ρένιας, με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, φιλοδοξούμε να γίνει σύμμαχος και συνοδοιπόρος όλων των νεοδιαγνωσμένων παιδιών, αλλά και των οικογενειών τους, στο ταξίδι που ξεκινούν παρέα με τον διαβήτη.

  • Το βιβλίο “Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους” βασίζεται στην ομώνυμη θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη.
  • Περιέχει CD και QR code με την αφήγηση της ιστορίας από την Κάρμεν Ρουγγέρη.

Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη – Π.Ε.Α.Ν.Δ. Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. ιδρύθηκε το 1983 και αριθμεί περίπου 4.000 μέλη – γονείς και παιδιά με νεανικό διαβήτη. Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που συντηρείται μόνον από τις εισφορές των μελών της και δωρεές.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος καθώς και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο, θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και όπερα στην Περούτζια. Μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέατρο. Από το 1995 έχει εκδώσει πάνω από 25 παιδικά βιβλία.

Η Ναταλία Καπατσούλια είναι εικονογράφος. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και φοίτησε στη σχολή Σκίτσου – Εικονογράφησης και Γελοιογραφίας του Σπύρου Ορνεράκη.

Leave a Reply