Ο ΑΣΦΟΝΤΥΛΙΤΗΣ ΣΤΟ BOOKTIQUE

ΑσφοντυλίτηςTo Σάββατο 3 Μαρτίου στις 12:00, οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και το βιβλιοπωλείο Booktique παρουσιάζουν το βιβλίο της Εύης Γεροκώστα “Ασφοντυλίτης” (εικονογράφηση Κώστα Μαρκόπουλου) και προσκαλούν παιδιά από 9 ετών και, φυσικά, ενήλικες, που αγαπούν τα τραγούδια και τις πέτρες.

Ελάτε να διαβάσουμε μαζί για έναν ιδιαίτερο καλλιτέχνη, έναν “κεντητή της πέτρας”, για έναν παραδοσιακό πέτρινο οικισμό, για ένα πανέμορφο νησί του Αιγαίου , την Αμοργό. Οι πέτρες μιλούν, η Εύη Γεροκώστα τις αφουγκράζεται και αφηγείται με ευαισθησία, λυρισμό και αγάπη για τη ζωή και την τέχνη.

image001

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο “κεντητής της πέτρας” Μιχάλης Ρούσσος έζησε στον παραδοσιακό πέτρινο οικισμό της Ασφοντυλίτη στην Αμοργό, σ’ έναν τόπο που έμεινε ίδιος και απαράλλαχτος για αιώνες. Γεννήθηκε πριν από το 1900 και πέθανε στα χρόνια της Κατοχής. Το μόνο που μας θυμίζει πλέον αυτόν τον παράξενο καλλιτέχνη είναι οι βραχογραφίες που άφησε στις μεγάλες πέτρες των τοίχων των σπιτιών, στις μάντρες του οικισμού και σε άλλα σημεία του δρόμου προς τον Ποταμό.

Βιβλιοπωλείο Booktique | Πατριάρχου Ιωακείμ 21, Αθήνα 106 75| Τ. 21 0723 5425

Leave a Reply