ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

erotokritos_kornarosΤο Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στις 13:00, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο IANOS προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους από 4 ετών σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου με τίτλο Ο πρώτος μου Κορνάρος: Ερωτόκριτος

Έχει ο καιρός γυρίσματα, κι είν’ όλα περασμένα,
και αν έσφαλαν στο παρελθόν, είναι όλα ξεχασμένα.
Αν με αγάπη κυβερνάς, κανείς δε σε νικάει, 
κι όποιος αληθινά αγαπά, για πάντα αγαπάει.

Λένε πως στην αρχαία Αθήνα ζούσε ένας νέος που τραγουδούσε πολύ ωραία, ο Ερωτόκριτος. Λένε κιόλας για την κόρη του Βασιλιά που η ομορφιά της δεν είχε ταίρι, την Αρετούσα. Τι έγινε όταν η όμορφη Αρετούσα άκουσε το τραγούδι του Ερωτόκριτου και μαγεύτηκε;

Η συγγραφέας θα μας περιμένει για να μας αφηγηθεί την ιστορία των δύο νέων, του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, και να μάθουμε τελικά… αν έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

IANOS- Σταδίου 24, Αθήνα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Αυτή είναι η ιστορία του Ερωτόκριτου που αγάπησε την Αρετούσα, κόρη του βασιλιά της αρχαίας Αθήνας, και του απαγορευμένου έρωτά τους, που πέρασε απ’ τα σαράντα κύματα μέχρι να βρει αίσιο τέλος. Και τι δεν αντιμετώπισε ο Ερωτόκριτος για χάρη της αγαπημένης του: ενέδρες και κονταρομαχίες, ξενιτεμό και πόλεμο. Μια ιστορία για τη φιλία, την τιμή και την ανδρεία. Μα πάνω απ’ όλα μια ιστορία για την αγάπη.

Λίγα λόγια για τη σειρά: Κλασικές ιστορίες από την Ελλάδα αλλά και απ’ όλο τον κόσμο, γραμμένες από την αρχή, από αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς. Η γεμάτη χρώμα εικονογράφηση και η ολοζώντανη, απλή και κατανοητή αφήγηση κάνουν τη σειρά προσιτή για παιδιά από 4 ετών.

Leave a Reply