Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ

Άλκη ΖέηΤο καπλάνι της βιτρίναςΟ μεγάλος περίπατος του ΠέτρουΗ μωβ ομπρέλα,Ο θείος Πλάτων είναι μερικά μόνο από τα κλασικά μυθιστορήματα για παιδιά που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, και εξακολουθούν να διαβάζονται με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι και σήμερα. Η πολυαγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Άλκη Ζέη είναι μια σταθερή αξία για τη σύγχρονη λογοτεχνία μας. Με τον δικό της μοναδικό τρόπο και χωρίς ίχνος διδακτισμού αλλά με εξαιρετική λογοτεχνικότητα και διάσπαρτο χιούμορ καταγράφει μέσα στα έργα της σημαντικές ιστορικές στιγμές για χάρη των νεότερων γενιών και καταφέρνει να προβληματίσει πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων θεμάτων.

Ως γνήσια εκπρόσωπος της παιδικής λογοτεχνίας αλλά και πεζογράφος σημαντικών έργων για ενήλικες, ως συγγραφέας που παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα και άνθρωπος που συμμετέχει στα κοινά και συνομιλεί τακτικά με τους αναγνώστες της, ιδίως με τα παιδιά, αποτελεί δικαιωματικά έναν ζωντανό θρύλο!

Το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, στη 1 το μεσημέρι, ελάτε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της Άλκης Ζέη, παρέα με τις bloggers και φανατικές αναγνώστριες της Άλκης Ζέη, τη Σωτηρία (Μy little world) και τη Ζήνα (Εf Zin Creations), που εμπνέονται από τα εξώφυλλα των βιβλίων της και θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε πολλές όμορφες κατασκευές. Ελάτε να δημιουργήσουμε τη δική μας παιχνιδιάρικη ομπρέλα και να παίξουμε με τον δικό μας γαϊδαράκο και όχι μόνο…

Η Άλκη Ζέη θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2018 που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της IBBY για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail polychoros@metaixmio.gr  σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα και τον τίτλο της δράσης «Ο υπέροχος κόσμος της Άλκης Ζέη».

Leave a Reply