“ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ” ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΦΡΑΓΚΕΣΚΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

Στο ΗφαίστειοΑπό τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Χριστίνας Φραγκεσκάκη Στο ηφαίστειο σε εικονογράφηση της Μάριας Μπαχά.

Η ιστορία της Χριστίνας Φραγκεσκάκη, «Στο ηφαίστειο», είναι μια ιστορία μετάβασης, ένα μυητικό ταξίδι στον μεγάλο κρατήρα και στα φλογισμένα του λιβάδια, ένα ταξίδι ενηλικίωσης. Μέσα στην ιστορία αναμιγνύονται με τρόπο αξεδιάλυτο η μνήμη και η λήθη, αυτοβιογραφικά και μυθοπλαστικά στοιχεία, η πραγματικότητα και το απίστευτο. Πρωτόφαντες και ανοίκειες καταστάσεις, όντα απόκοσμα και παράξενα που έρχονται από το κέντρο της γης και της ύπαρξης, άλλοτε για να παίξουν και για να γελάσουν, άλλοτε για να τρομάξουν και για να εκδιώξουν, αλλά και διάσπαρτες παρηγορητικές εστίες, φυσικές και μεταφυσικές, υφαίνουν τη διήγηση.

Τα γεγονότα συμβαίνουν σ’ έναν καιρό μακρινό και κοντινό συνάμα, στο «κάποτε» και στο «τώρα» της ύστερης παιδικής ηλικίας και ολοκληρώνονται μέσα σε μια μέρα. Την ημέρα που η ηρωίδα αποφασίζει να τα αψηφήσει όλα, να κατέβει τους γκρεμνούς και τις χαράδρες, να διαβεί το αδιάβατο, για να συναντήσει και να γνωρίσει από κοντά τον φοβερό κρατήρα Στέφανο. Τα θερμά ηφαιστειακά τοπία του βιβλίου είναι της Μάριας Μπαχά και η καλλιτεχνική επιμέλεια της Εριφύλης Αράπογλου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και είναι το πρώτο βιβλίο της λογοτεχνικής σειράς «Μικρές ιστορίες για τον κόσμο».

Για εφήβους και ενήλικες.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΡΑΓΚΕΣΚΑΚΗ γεννήθηκε στη Ρόδο και έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Νίσυρο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δίδαξε για πολλά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη μελέτη και την αφήγηση ιστοριών προφορικής παράδοσης απ’ όλο τον κόσμο. Γράφει βιβλία για παιδιά και μεγάλους. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου και με το Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορεί και το βιβλίο της Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΧΑ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και Θεατρικό Κοστούμι στο College of Art του Εδιμβούργου. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία για παιδιά και εφήβους και έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Μεταξύ άλλων, έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, με το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και πρόσφατα με το TigerCreate Adventure Book Competition Award. Για τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έχει εικονογραφήσει και το βιβλίο Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι. Περισσότερα στο www.mariabacha.com

Leave a Reply