“ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ” ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Τα παιδιά γεννιούνται στην καρδιάO IANOS και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο Τα παιδιά γεννιούνται στην καρδιά των ψυχολόγων- ψυχοθεραπευτών Σμαρούλας Παντελή και Λευτέρη Μόρρου. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από δύο έμπειρους ψυχολόγους, για να στηρίξει όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σχετικά με τη γονιμότητά τους, αλλά και εκείνους που βρίσκονται κοντά τους και δεν ξέρουν με ποιον τρόπο να βοηθήσουν.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Αριστείδης Αντσακλής καθ. μαιευτικής-γυναικολογίας ΕΚΠΑ-τ. πρόεδρος ΕΑΙΥΑ

Πόπη Καλαμπούκα καθ. δικαίου Διεθνούς Παν/μιου της Ελλάδος-τ. Μέλος ΕΑΙΥΑ

Μιχάλης Πελεκάνος κλινικός εμβρυολόγος-δ/ντής εργαστηρίου εξωσωματικής-τ. Μέλος ΕΑΙΥΑ

Νίκος Σταθόπουλος ψυχίατρος-οικογενειακός θεραπευτής-δ/ντής του Διεπιστημονικού Κέντρου Αθηνών

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Άννα Ψαρρά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 12:00, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Τα παιδιά γεννιούνται στην καρδιά”

Ένα βιβλίο για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας και για όσους βρίσκονται δίπλα τους.

Θέλω πολύ να κάνω ένα μωρό! Οι γονείς μου με πιέζουν με τις ερωτήσεις τους. Ο άντρας μου είναι σκυθρωπός γιατί προσπαθούμε πάνω από έναν χρόνο. Έχω πολύ άγχος! Μια φίλη μού είπε πως μια γνωστή της, που είχε το ίδιο πρόβλημα, πήγε σε Κέντρο Εξωσωματικής και έκανε αμέσως μωρό. Εκεί θα πάω!

Έχω κουραστεί. Ποιος να μου το ’λεγε ότι θα ανέβαινα αυτό τον γολγοθά! Προσπαθούμε πάνω από ενάμιση χρόνο. Η γυναίκα μου έχει τόσα νεύρα, που δεν πλησιάζεται. Έτσι μου ’ρχεται να τα βροντήξω όλα!

Είμαι πια 40, χωρίς σύντροφο. Δεν έχω περιθώρια και μόλις ανακάλυψα ότι με τα ωάριά μου δεν μπορώ να κάνω παιδί. Τώρα τι γίνεται;

Πάντα πίστευα ότι οι άντρες δεν έχουμε περιορισμούς στην ηλικία, αλλά ένας φίλος, λίγο πιο μεγάλος από μένα, την πάτησε. Μήπως πρέπει να καταψύξω το σπέρμα μου όσο είναι καιρός;

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από δύο έμπειρους ψυχολόγους, για να στηρίξει όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σχετικά με τη γονιμότητά τους, αλλά και εκείνους που βρίσκονται κοντά τους και δεν ξέρουν με ποιον τρόπο να βοηθήσουν. Στις σελίδες του θα βρει κανείς όλη την υποστήριξη που χρειάζεται και όλες τις πληροφορίες που, εκτός από τον γιατρό, είναι καλό να έχει. Ας ξεφύγουμε από τις ωοθήκες, τη μήτρα, τα ωάρια και το σπέρμα, και ας φτάσουμε στην καρδιά, εκεί που πραγματικά γεννιούνται τα παιδιά!

Leave a Reply