Η ΣΙΛΟΥΑΝΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 2018

Anagnostis2018_winner3-700x692Η Σιλουανή, το πιο ανατρεπτικό νεανικό βιβλίο διακοπών, του Θοδωρή Παπαϊωάννου σε εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, τιμήθηκε με το «Βραβείο λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά» από τα Λογοτεχνικά Βραβεία Αναγνώστη 2018.

Η κριτική επιτροπή των βραβείων του Αναγνώστη ξεχώρισε την Σιλουανή, ένα βιβλίο, που έχει λάβει θερμά σχόλια από τους κριτικούς και έχει αγαπηθεί πολύ από τους μικρούς αναγνώστες.

Η ιδέα να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ένα βουνό δεν αρέσει καθόλου ούτε στον Κωστή ούτε στη Διαμαντία. Βαρετό! Όμως ο μπλε καταρράκτης, η σπηλιά που αναπνέει, το χρυσάφι στις ρίζες της αρχαίας βελανιδιάς, ο στοιχειωμένος νερόμυλος τους περιμένουν… Και η Σιλουανή θα τους δείξει τα μονοπάτια, μετατρέποντας την κάθε μέρα σε μια καινούρια περιπέτεια.

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου δηλώνει: Η Σιλουανή είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα για παιδιά και εφήβους. Όλα ξεκίνησαν από ένα γράμμα που μου έδωσε η ­μαθήτριά μου Σιλουανή την τελευταία της μέρα στο δημοτικό. «Αυτό, κύριε, είναι για σας», μου είπε κοιτώντας με ίσια στα μάτια. Δεν ξέρω πόσες φορές το διάβασα. Και έπειτα άρχισα να τριγυρνώ στα βουνά γύρω από την Έδεσσα και την Παναγίτσα, ψάχνοντας για απαντήσεις σ’ αυτές τις υπέροχες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά όποτε αποτυπώνουν τις σκέψεις τους στο χαρτί. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία της Σιλουανής και των «παιδιών του βουνού», που μπορεί να είναι ήρωες φανταστικοί, αλλά ζουν σε μέρη πέρα για πέρα αληθινά.

Θοδωρής Παπαϊωάννου

Μάθετε περισσότερα για τον Θοδωρή Παπαϊωάννου εδώ: https://ikarosbooks.gr/authors/papaioannoy-thodoris

Leave a Reply