1000 ΑΔΕΙΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ E-BOOKS ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

EBE-NEWSLETTERΌπως ίσως ήδη γνωρίζετε, με την έναρξη της περιόδου ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, οι Εκδόσεις Πατάκη και οι δημιουργοί των βιβλίων πήραν την πρωτοβουλία να προσφέρουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σε όλα τα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση σε λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και για εφήβους, και αξιοποιώντας τη διαθέσιμη υποδομή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, οι Εκδόσεις Πατάκη παραχώρησαν δωρεάν έναν επιλεγμένο κατάλογο από 100 διαφορετικά λογοτεχνικά e-books για παιδιά και για εφήβους.

Δέκα αντίτυπα από κάθε e-book είναι ήδη διαθέσιμα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020 για να τα δανείζονται οι εγγεγραμμένοι χρήστες μέσα από το πρότυπο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της ΕΒΕ.

Στη συλλογή που αφορά βιβλία για παιδιά και εφήβους, θα βρείτε μυθιστορήματα και ιστορίες από τους: Άντρη Αντωνίου, Φυτούλα Βακανά, Ιούλιο Βερν, Αγγελική Βαρελλά, Σπύρο Γιαννακόπουλο, Άννα Γκέρτσου-Σαρρή, Αγγελική Δαρλάση, Αγαθή Δημητρούκα, Ελένη Δικαίου, Βαγγέλη Ηλιόπουλο, Ευαγγελία Θεοδωρίδου, Μελίνα Καρακώστα, Στέλλα Κάσδαγλη, Ελένη Κατσαμά, Σταμάτη Κεσόγλου, Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, Άννα Κοντολέων, Μάνο Κοντολέων, Άννα Κουππάνου, Πολυχρόνη Κουτσάκη, Λίλη Λαμπρέλλη, Ντέιβιντ Λέβιθαν, Μαρί Λου, Λίνα Λυχναρά, Κώστα Μάγο, Λόρεν ΜακΛάφλιν, Φίλιππο Μανδηλαρά, Σοφία Μαντουβάλου, Marissa Meyer, Αλεξάνδρα Μητσιάλη, Μάικλ Μορπούργκο, Τζέιμς Μπάρρι, Αλεξάνδρα Μπίζη, Όσκαρ Ουάιλντ, Γιώργο Κ. Παναγιωτάκη, Μαρία Παπαγιάννη, Αντώνη Παπαθεοδούλου, Θοδωρή Παπαϊωάννου, Ανθή Πειραία, Σάρα Πεννυπάκερ, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Αργυρώ Πιπίνη, Τζέιμς Πρέλλερ, Ρικ Ριόρνταν, Ζωρζ Σαρή, Αντιγόνη Σιώμου, Τζέρρυ Σπινέλλι, Μαρία Ε. Σκιαδαρέση, Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, Μαρκ Τουέιν, Τζέννυ Χαν, Λίτσα Ψαραύτη.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα βιβλία των εκδόσεών που είναι διαθέσιμα για δανεισμό μέσα από το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της ΕΒΕ: https://bit.ly/2WzMwOT

Για να διευκολυνθείτε στον εντοπισμό των βιβλίων που αφορούν τη συγκεκριμένη δωρεά, μπορείτε να βρείτε τον πλήρη κατάλογο της συλλογής αυτής στον ιστότοπο των Εκδόσεων Πατάκη πατώντας εδώ.

Επίσης, εδώ επισυνάπτεται κατάλογος των βιβλίων σε μορφή excel που περιέχει όλα τα βασικά στοιχεία, ώστε να εντοπίσετε το βιβλίο που θα θέλατε να διαβάσετε με τους μαθητές σας.

Καλό διάβασμα!

Leave a Reply