ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Λέσχες Ανάγνωσης Παιδικής ΛογοτεχνίαςO Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει δυο λέσχες ανάγνωσης παιδικής λογοτεχνίας, μια για παιδιά 7-9 και μια για παιδιά 10-12 ετών.

Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι μια ομάδα ανθρώπων που συναντιούνται τακτικά, συζητούν και ανταλλάσσουν απόψεις για το ίδιο βιβλίο που διάβασαν ύστερα από κοινή συμφωνία. Μια τέτοια Λέσχη έχει για τα παιδιά ποικίλα οφέλη. Με αφορμή τα βιβλία, οι μικροί συμμετέχοντες μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία. Επιπλέον, στη Λέσχη Ανάγνωσης αναπτύσσουν γλωσσικές δεξιότητες με έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο, έρχονται σε επαφή με διαφορετικές ιδέες, μαθαίνουν να ακούνε τις απόψεις των συνομιλητών τους και να συμμετέχουν σε μια κοινή συζήτηση.

Η δομή μιας συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα (Παρασκευή απόγευμα στις 6 για παιδιά 7-9 ετών και στις 7 για παιδιά 10-12 ετών, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ιπποκράτους 118) και θα διαρκεί περίπου μία ώρα, είναι η ακόλουθη (με ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις ανάλογα με το βιβλίο, τις ανάγκες και τις επιθυμίες των παιδιών):

• Καλωσόρισμα
• Συζήτηση μέσα από τις ερωτήσεις που θέτει η συντονίστρια ή τα ίδια τα παιδιά.
• Δραστηριότητες με βάση το βιβλίο
• Αξιολόγηση βιβλίου
• Επιλογή επόμενου βιβλίου

Συντονίστρια: Άλκηστη Χρονάκη
Πρώτη συνάντηση: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ο αριθμός των παιδιών δεν θα υπερβαίνει τα 15 άτομα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 211 3003580 ή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr (σημειώνοντας ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ καθώς και το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού και στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα).

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Leave a Reply