Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΗΜΑΔΟΥΡΑ

Η κίτρινη σημαδούραΑπό τις εκδόσεις Ηλίβατον κυκλοφορεί το βιβλίο της Θεοδώρας Κατσιφή “Η κίτρινη σημαδούρα” σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, για παιδιά από 4 ετών.

Γιατί να μην κολυμπήσω μόνη μου στα βαθιά;

Τι μπορεί να μου συμβεί;

Μια κίτρινη σημαδούρα τραβά την προσοχή της Βασιλούς στις καλοκαιρινές διακοπές. Θέλει να την κατακτήσει. Να κολυμπήσει ως εκεί μόνη της. Η μαμά δεν την αφήνει. Είναι μικρή, θα κουραστεί. Και τα νερά είναι βαθιά και επικίνδυνα για ένα παιδάκι. Μα εκείνη, ανυπόμονη και πεισματάρα, θέλει να πάει οπωσδήποτε. Εξάλλου ξέρει να κολυμπάει και φοράει και μπρατσάκια που την κρατούν στην επιφάνεια της θάλασσας. Ε, λοιπόν, θα πάει! Το αποφάσισε. Και μια μέρα ξεκινά…

23622149_1434877756630959_3746267625872697151_n

Μια ιστορία για το πώς αντιλαμβάνεται ένα παιδί τον εαυτό του και τις δυνάμεις του, πώς αντιδρά στους κανόνες και πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς του την επιμονή του. Η σύγκρουση της επιθυμίας ενός μικρού παιδιού με τα όρια που θέτουν οι ενήλικες, δοσμένη με παραστατικότητα, χιούμορ και εξαιρετική εικονογράφηση.

Λέξεις-κλειδιά: αυτοαντίληψη, όρια, ανυπομονησία

Η συγγραφέας: Η Θεοδώρα Κατσιφή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Έχει γράψει σενάρια για την τηλεόραση (ALPHA TV), θεατρικά έργα («Πλύση στομάχου στους 60ο C», «Μαύρη Εύα Άσπρη Εύα») και πολλές ανέκδοτες ιστορίες για μεγάλους και παιδιά. Η “Κίτρινη σημαδούρα” είναι το δεύτερο παιδικό της βιβλίο που κυκλοφορεί.

Leave a Reply