“ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ” ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

daskalos_se_duo_rodes_finalΟι εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο «Δάσκαλος σε δύο ρόδες» της Μαρίας Ανδρικοπούλου, σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ., στο café του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24).

«Ο κόσμος τελικά έχει μέσα του και το καλό, την ανάγκη για δικαιοσύνη, ελευθερία, παιδεία, αλληλεγγύη και το βρίσκεις σε πολλές διαφορετικές μορφές. Μια μορφή αυτού του καλού είναι η ιστορία αυτού του καταπληκτικού δασκάλου από το Αφγανιστάν, του Saber Hosseini».

Το βιβλίο βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που αναζητούσε το καλό και το δίκαιο μέσα από την παιδεία: του Σαμπέρ Χοσεϊνί, του δασκάλου-ήρωα από το Αφγανιστάν που μετέτρεψε το ποδήλατό του σε βιβλιοθήκη. 

Με αφορμή το βιβλίο, θα συζητηθούν τα θέματα των δικαιωμάτων του παιδιού και του εθελοντισμού, σε συνδυασμό με τη φιλαναγνωσία, την εκπαίδευση και τον ρόλο του εκπαιδευτικού ως φορέα έμπνευσης και δράσης στο σύγχρονο σχολείο. Επίσης θα αναπτυχθεί η εκπαιδευτική διάσταση της ιστορίας «Δάσκαλος σε δύο ρόδες» και οι εφαρμογές της στην τάξη.

Δάσκαλος σε δύο ρόδες

Ομιλητές:

Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Μαριάννα Κουμαριανού, Συγγραφέας, Παιδαγωγός

Μαρία Τρύφων, Νηπιαγωγός, Δημοτική Σύμβουλος, Υπεύθυνη Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π. Φαλήρου 

Αφήγηση:

Αλκιβιάδης Κούσης, Παιδαγωγός, Συγγραφέας, Αφηγητής

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Μαρία Ανδρικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται πολλά χρόνια ως διοικητικό στέλεχος σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό  Ίδρυμα. Σπούδασε κλασική φιλολογία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στην πολιτιστική πολιτική, διοίκηση και επικοινωνία.

Άρθρα της σχετικά με το αρχαίο δράμα έχουν δημοσιευτεί στην περιοδική έκδοση του Κέντρου Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου «Τόπος Επίκοινος».

Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Έχει γράψει αρκετά βιβλία για παιδιά. Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της «Μύθοι στο ρυθμό της Μουσικής» (2016).

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

Η Ελίζα Βαβούρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τα Τμήματα Οπτικής Επικοινωνίας & Διαφήμισης και Ζωγραφικής της Σχολής Βακαλό. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1994 συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους, ενώ έχει εικονογραφήσει περισσότερα από ογδόντα βιβλία. Το 2005 και το 2010 ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης. Από το 2012 ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

Leave a Reply