ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ|ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΠΟΤΕ

Δεν ξανακάνω μπάνιο ποτέ!

Ο Γιαννάκης ήταν αποφασισμένος! Τη στάση ζωής που είχε υιοθετήσει όφειλαν να την σεβαστούν οι δύσμοιροι γονείς του και όλοι όσοι βρίσκονταν στον περίγυρό του. Δεν θα έκανε ποτέ ξανά μπάνιο! Έτσι ήλπιζε τουλάχιστον!

Οι γονείς του μικρού Γιαννάκη, μετά από κάποιες άκαρπες προσπάθειες,  κράτησαν μια έξυπνη στάση που τους αντάμειψε και κυρίως τον μπόμπιρά τους!

12666527_898948310212590_1761132441_n

Έχω συζητήσει με πολλές μαμάδες που αντιμετωπίζουν το θέμα της καθαριότητας των μικρών τους, κυρίως αγοριών στην προεφηβεία και  εφηβεία. Οι λόγοι είναι πολλοί και το φαινόμενο συχνό!

Βλέποντας τα πράγματα από την οπτική γωνία του παιδιού, μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα ποια πρέπει να είναι η στάση μας! Αν είμαστε παρατηρητικοί και υπομονετικοί δεν αργούμε να διαπιστώσουμε ότι κάτι που μοιάζει γελοίο για κάποιον ενήλικο, μπορεί να τρομοκρατεί ένα παιδί!

Διαβάζοντας το βιβλίο του Πέτρου Χατζόπουλου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, σκέφτηκα πως πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο για όλους τους γονείς γιατί δίνει αφορμή για ωραίες συζητήσεις, όχι μόνο με το παιδί που έχει κάποιους ιδιαίτερους φόβους, όπως αυτοί του μικρού μας ήρωα, αλλά και με όλα τα παιδάκια, γιατί βοηθά να σκεφτούν για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν κάποιες επιλογές που κάνουν, στην κοινωνική τους ζωή!

Καλή σας ανάγνωση!

den_xanakanw_mpanio_pote

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Γιαννάκης το αποφάσισε: δε θα ξανακάνει μπάνιο ποτέ! Βαρέθηκε τα σαμπουάν που κάνουν τα μάτια του να τσούζουν και το πιστολάκι μέχρι να στεγνώσουν τα μαλλιά του. Από δω και πέρα, θα ζήσει ελεύθερος και άλουστος. Όμως η μοίρα —και η μαμά του— έχουν άλλα σχέδια…

Η Σουζάνα Παπαφάγου είναι κλινική ψυχολόγος, ομαδική- οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Θα τη βρείτε στο http://kaleidoskopiopsychis.blogspot.gr/ 

Leave a Reply