ΒΙΒΛΙΑ STEM ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

STEM για παιδιάΠριν εξετάσουμε αναλυτικά αυτά τα υπέροχα βιβλία STEM για παιδιά, ας δούμε τι σημαίνει STEM. Το ακρωνύμιο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ στις αρχές του 21ου αιώνα και αναφέρεται στον ολοκληρωμένο και ενοποιημένο σχεδιασμό της διδασκαλίας των επιμέρους τομέων του σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.  Σκοπός της εκπαίδευσης STEM είναι να συνδέσει τη μάθηση –θεωρητική γνώση- με την πραγματικότητα –πρακτική εφαρμογή-, ώστε να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Αναμφίβολα, η Επιστήμη (Science) είναι παντού στον κόσμο γύρω μας. Η Τεχνολογία (Technology) διαρκώς επεκτείνεται σε κάθε τομέα/κλάδο της ζωής μας. Η Μηχανική (Engineering) είναι η βάση για τον σχεδιασμό δρόμων και γεφυρών, αλλά στη σημερινή κοινωνία είναι κάτι παραπάνω από αυτό, γιατί έρχεται αντιμέτωπη με τις παγκόσμιες προκλήσεις των καιρικών συνθηκών και απαιτεί προτάσεις/ ιδέες φιλικές προς το περιβάλλον. Τα Μαθηματικά (Mathematics) βρίσκονται πίσω από κάθε επάγγελμα και δραστηριότητα της ζωής μας.

Είναι γεγονός ότι η εκπαίδευση αλλάζει. Η μάθηση γίνεται ολοένα και πιο ανακαλυπτική, πιο διερευνητική, δίνει περισσότερα ερεθίσματα στα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να απαντήσουν σε επιστημονικά ερωτήματα μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μόλις κυκλοφόρησε μια σειρά μα απίθανα εικονογραφημένα βιβλία STEM για παιδιά, με πολλές σημαντικές πληροφορίες στο πνεύμα της εκπαίδευσης STEM. Μέσα από αυτά μπορείτε να τους καλλιεργήσετε από νωρίς και από την άνεση του σπιτιού σας την αγάπη για τους επιστημονικούς αυτούς κλάδους. Τα παιδιά μου, 7μιση και 10 ετών, τα έχουν λατρέψει και μάλιστα τα έχουμε εις διπλούν, για να έχει το καθένα το προσωπικό του και να κάνει τις ασκήσεις του, χωρίς την παρεμβολή του άλλου. {Η εκπαίδευση STEM δεν μοιάζει να βοηθάει τη ζήλια}.

9786180125405 (1)

  1. STEM Επιστήμη (βιβλίο δραστηριοτήτων)

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν πολλά για την επιστήμη, που είναι κάτι πέραν από αναβράζοντα υγρά και δοκιμαστικούς σωλήνες. Μέσα από το βιβλίο , θα κατανοήσουν τον κόσμο, κάνοντας πειράματα και διαβάζοντας τις απλές εξηγήσεις φαινομένων, από τη δύναμη του μαγνητισμού μέχρι την ενέργεια που κάνει τον κόσμο μας να γυρίζει,  και κάνοντας τις δραστηριότητες κάθε σελίδας.

9786180125412

  1. STEM Τεχνολογία (βιβλίο δραστηριοτήτων)

Μια υπέροχη μύηση στον συναρπαστικό κόσμο της Τεχνολογίας, που αποτελεί την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης με σκοπό την βελτίωση των πραγμάτων γύρω μας. Οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν πολλά για τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις πρακτικές  τους  εφαρμογές διαβάζοντας απλές εξηγήσεις και κάνοντας τις δραστηριότητες κάθε σελίδας.

9786180125429

  1. STEM Μηχανική (βιβλίο δραστηριοτήτων)

Η μηχανική είναι η τέχνη των μηχανών. Τα μικρά παιδιά με απλό και δημιουργικό τρόπο θα μάθουν τι ακριβώς κάνουν οι δημιουργικοί και ευρηματικοί μηχανικοί, πώς λύνονται τα προβλήματα χάρη στις μηχανές και θα εμπνευστούν ώστε να συμβάλουν και εκείνα στην εξέλιξη του κόσμου με μια δική τους εφεύρεση.

9786180125436

  1. STEM Μαθηματικά (βιβλίο δραστηριοτήτων)

Τα μαθηματικά αποτελούν μεγάλο μέρος της επιστήμης, της τεχνολογίας και της μηχανικής και είναι κάτι πολύ περισσότερο από τους αριθμούς, την πρόσθεση, την αφαίρεση, τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση. Αυτό το βιβλίο θα εξηγήσει στα παιδιά τη σημασία των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή και θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν ικανότητες επίλυσης προβλημάτων.

Leave a Reply