Πέθανε η 16χρονη που νοσηλευόταν διασωληνωμένη μετά το κοκτέιλ ναρκωτικών που της έδωσαν στον Βύρωνα

Πέθανε η 16χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού σε κωματώδη κατάσταση από τις 6 Νοεμβρίου, όταν είχε εντοπιστεί σε σπίτι στον Βύρωνα χωρίς τις αισθήσεις της, έπειτα από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ «Τις πρωινές ώρες της 06/11/2023 κλήθηκε από έναν εκ των κατηγορουμένων, σταθμός του Ε.Κ.Α.Β. σε διώροφη μονοκατοικία επί της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα Αττικής για να παραλάβει την ανήλικη η οποία είχε αιμορραγία στη μύτη και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Η ανήλικη εισήχθη στη Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός», δεν είχε σφυγμό για αρκετά λεπτά, πραγματοποιήθηκε τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση έχοντας υποστεί πνευμονική – αναπνευστική ανεπάρκεια».

Μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο, η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, που αποκάλυψε δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ των οποίων και το ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω τοξικότητας μείγμα “σίσα”, γνωστό και ως «η κόκα των φτωχών», που έχει πολύ χαμηλή τιμή. Για την υπόθεση έχουν οδηγηθεί στη φυλακή οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους.

Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ένας άνδρας και ένας ανήλικος αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζονται ανά 15 ημέρες στο ΑΤ, ενώ ακόμα μία νεαρή γυναίκα και μια ανήλικη αφέθηκαν ελεύθερες χωρίς όρους. Τα μέλη της σπείρας οδηγούσαν τα θύματά τους σε ένα σπίτι στο Βύρωνα, ενώ τα ναρκωτικά ήταν αποθηκευμένα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη Γλυφάδα.

Οι δυο προφυλακισθέντες αρνούνται τις κατηγορίες ότι χορήγησαν εκείνοι το επικίνδυνο κοκτέιλ ουσιών στη 16χρονη. Η μητέρα της ανήλικης υποστηρίζει ότι η κόρη της ήταν πειραματόζωο στα χέρια των μελών της σπείρας, που δοκίμαζαν πάνω της διάφορες μίξεις ναρκωτικών με αποτέλεσμα να την κάνουν υποχείριο τους.

Leave a Reply