ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ GINGER SNAPS ΚΑΙ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

χριστουγεννιάτικο γλυκόΆλλο ένα εύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκό με το οποίο θα εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας ή/και τους καλεσμένους σας, σας προτείνουμε σήμερα! Θα χρειαστείτε:

10 μπισκότα ginger snaps ( τα βρήκα στο Marks & Spencer ή ότι μπισκότο θέλετε με τζίντζερ)
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
100 γρ λευκή σοκολάτα
200 γρ κρέμα γάλακτος (όχι ελαφριά)
1 φύλλο ζελατίνης

Εκτέλεση: Σπάτε τα μπισκότα σε γουδί, ή στο μούλτι (δεν θέλουμε να γίνουν τελείως σκόνη) και ρίχνετε μέσα το ξύσμα του πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό την ζελατίνη να μαλακώσει. Κόβετε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την λιώνετε σε χαμηλή ένταση στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν-μαρί. Μέσα στην λιωμένη λευκή σοκολάτα ρίχνετε την ζελατίνη και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και σιγά σιγά την ενώνετε με την λιωμένη σοκολάτα. Μοιράζετε σε ποτηράκια το τριμμένο μπισκότο με το πορτοκάλι, κρατώντας λίγο για διακόσμηση και από πάνω ρίχνετε 2 κουταλιές σούπας από την μους. Ρίχνετε και λίγο τριμμένο μπισκότο από πάνω και έτοιμο το γλυκάκι!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com  

Leave a Reply