ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

βασιλόπιτα τσουρέκιΕν αναμονή της Πρωτοχρονάς, ετοιμάζουμε μια παραδοσιακή συνταγή, βασιλόπιτα τσουρέκι! Προσοχή, μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα το φλουρί!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 1 βασιλόπιτα

Υλικά:

1000 γρ. αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Αγίου Γεωργίου
200 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 αυγό για το άλειμμα
200 ml γάλα χλιαρό
85 γρ. νωπή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 κ.γ. μαχλέπι τριμμένο
1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Σκεύη: Στρογγυλό ταψί 34εκ., μπολ

Εκτέλεση: Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα του αλεύρου. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40′ να φουσκώσει. Γεμίζουμε το ταψί μας με ζύμη μέχρι τη μέση, αφού βάλουμε μέσα στη ζύμη το φλουρί (καλά πλυμένο και τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο). Αφήνουμε τη βασιλόπιτα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα περίπου. Πριν βάλουμε τη ζύμη στο φούρνο την αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε στους 180°C σε μέγεθος ταψιού Νο 34 για 30′. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε τη βασιλόπιτα τσουρέκι σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα.

https://alevri.com/recipes/vasilopita-tsoyreki  

Leave a Reply