ΚΡΕΜΑ ΚΑΚΑΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

κρέμα κακάο χωρίς ζάχαρηΚάθε απόγευμα πρέπει να παραδεχτούμε όλοι ότι θέλουμε γλυκό! Είναι επίσημα η ώρα της λιγούρας και τι καλύτερο από ένα γλυκό με κακάο, χωρίς ζάχαρη φυσικά αλλά όλο γεύση. Φτιάχνουμε, λοιπόν, κρέμα κακάο χωρίς ζάχαρη.

Θα χρειαστούμε: 

  • 4 κούπες γάλα αμυγδάλου ή αγελαδινό
  • 5 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά σιρόπι αγαύης ή μέλι
  • 1 κουταλάκι κακάο άγλυκο
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • κομματάκια από σπόρους κακάο-cocoa nibs και ζάχαρη καρύδας για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι αντικολλητικό (εκτός φωτιάς) ρίχνεις το γάλα και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύεις καλά, ενώ είναι κρύο ακόμα το γάλα για να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ. Το βάζεις πάνω στο μάτι της κουζίνας και σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το κακάο και μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Μόλις ξεκινήσει και πήζει το κατεβάζεις από την φωτιά και το μοιράζεις σε μικρά μπολάκια ή όπου θέλεις και το αφήνεις στην άκρη για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει, απολαμβάνεις την κρέμα κακάο χωρίς ζάχαρη ή την αποθηκεύεις στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες το πολύ. Αν θέλεις την πασπαλίζεις με λίγη ζάχαρη καρύδας και νιφάδες από σπόρους κακάο!

Δείτε περισσότερες συνταγές της Έλενας στο elenaiscooking.com