Κάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα το μενού έχει ταχινοπιτάκια.
Προετοιμασία: 0:30
Μαγείρεμα: 0:45
Μερίδες: 8
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρησιμοποιείτε: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά:
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ηλιέλαιο
230 γρ. χυμό από πορτοκάλια
1 πρέζα ζάχαρη
200 γρ. ταχίνι με μέλι
200 γρ. ζάχαρη
2-3 κ.γ. κανέλα
Σκεύη: Μπολ, ταψί
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μπολ και σε ένα άλλο αναμειγνύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μία σπάτουλα τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, το αλεύρι (που το έχουμε κοσκινίσει), το μπέικιν πάουντερ και την ζάχαρη.
- Πλάθουμε την ζύμη μας και κατόπιν την χωρίζουμε σε 8 μπαλίτσες. Με τον πλάστη ανοίγουμε τις μπαλίτσες σαν φύλλο την καθεμία χωριστά.
- Απλώνουμε πάνω σε κάθε φύλλο, ταχίνι και το μείγμα της ζάχαρης-κανέλας. Έπειτα τυλίγουμε μακρόστενα την κάθε ζύμη, ώστε το ταχίνι να βρίσκεται στο κέντρο και στο τέλος, την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. Από πάνω βάζουμε λίγο ακόμη ταχίνι, ζάχαρη και κανέλα.
- Τοποθετούμε τα σαλιγκαράκια μας σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr