#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

ταχινοπιτάκιαΚάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα το μενού έχει ταχινοπιτάκια.

Προετοιμασία: 0:30

Μαγείρεμα: 0:45

Μερίδες: 8

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Χρησιμοποιείτε: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά:

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

180 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. ηλιέλαιο

230 γρ. χυμό από πορτοκάλια

1 πρέζα ζάχαρη

200 γρ. ταχίνι με μέλι

200 γρ. ζάχαρη

2-3 κ.γ. κανέλα

Σκεύη: Μπολ, ταψί

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μπολ και σε ένα άλλο αναμειγνύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μία σπάτουλα τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, το αλεύρι (που το έχουμε κοσκινίσει), το μπέικιν πάουντερ και την ζάχαρη.
  • Πλάθουμε την ζύμη μας και κατόπιν την χωρίζουμε σε 8 μπαλίτσες. Με τον πλάστη ανοίγουμε τις μπαλίτσες σαν φύλλο την καθεμία χωριστά.
  • Απλώνουμε πάνω σε κάθε φύλλο, ταχίνι και το μείγμα της ζάχαρης-κανέλας. Έπειτα τυλίγουμε μακρόστενα την κάθε ζύμη, ώστε το ταχίνι να βρίσκεται στο κέντρο και στο τέλος, την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. Από πάνω βάζουμε λίγο ακόμη ταχίνι, ζάχαρη και κανέλα.
  • Τοποθετούμε τα σαλιγκαράκια μας σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

MyloiAgGeorgiou logo_NewSlogan-NewFont_4c-outl-01

Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr 

Leave a Reply