#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

μπισκότα με λεμόνιΚάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα το μενού έχει μπισκότα με λεμόνι.

Υλικά για 40 περίπου μπισκότα

  • 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 3  αβγά
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • ο χυμός από τα δυο λεμόνια
  • 400 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • καστανή (προαιρετικά) και άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση: Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζουμε με τα αβγά, τη βανιλίνη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν (ιδανικά κοσκινισμένα) και αφού το μείγμα δέσει το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου, μέχρι να σφίξει. Με βρεγμένα χέρια και με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού πλάθουμε μπαλάκια από το μείγμα και τα βουτάμε πρώτα στην καστανή ζάχαρη και έπειτα στην άχνη, πριν τα βάλουμε στο ταψί. Φροντίζουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 3 εκ. γιατί θα ανοίξουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα μπισκότα με λεμόνι διατηρούνται σε αεροστεγώς κλεισμένο κουτί.

Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr 

Leave a Reply