ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ “ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ”. ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ

Κωδικός "δημιουργείν"Κωδικός “δημιουργείν”–> Βρείτε κουτιά, κούτες, λεκάνες… οτιδήποτε χωράει το μικρό σας. Πείτε του : “Να ένα μαγικό…” Αφήστε το να επιλέξει, αν δεν μπορεί μόνο του, κάντε του προτάσεις, όπως καράβι, διαστημόπλοιο, βάρκα, σπίτι που πετάει (ό,τι σας έρθει) .
Έπειτα ζητήστε του να φτιάξει μια ιστορία ή προτείνετέ του να φτιάξει μαζί σας μια με πρωταγωνιστή τον εαυτό του ή προσποιούμενο κάποιον της φαντασίας του, πείτε του πως μπορεί να βάλει και εσάς μέσα στη ιστορία (αν αφεθείτε θα διασκεδάσετε).
Βοηθήστε το παιδί σας να γίνει ένας παραμυθάς, ακούστε το και γιατί όχι μαγνητοφωνήστε το, έπειτα γράψτε την ιστορία και διαβάστε τη μαζί. Στη συνέχεια μπορείτε να ζωγραφίσετε την κάθε σκηνή και έτσι θα μπορείτε να έχετε το δικό σας βιβλίο!

Στη φωτογραφία η Β. και η Κ. προσποιούνται πως είναι δυο μουσικά όργανα που ταξιδεύουν μέσα στο καράβι και περιμένουν να τα βρουν οι μουσικοί. «Εγώ είμαι το τσέλο και εσύ είσαι η τρομπέτα», λέει η πιο μικρή και το παιχνίδι ξεκινά, οι μεγάλοι κάνουν τους μουσικούς που ψάχνουν μέσα στις κούτες!

Επανέρχομαι με νέες ιδέες.

Leave a Reply