ΚΙΣ ΛΟΡΑΙΝ ΜΕ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΝΤΙΝΚΕΛ

Το Κις (Quiche) είναι μια γαλλική ανοιχτή τάρτα αλμυρή ή γλυκιά, με ποικιλία από γεμίσεις.

Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη και πολύ πολύ νόστιμη κις λοραίν με μπέικον, που μπορεί να αποτελέσει τόσο ένα ελαφρύ γεύμα αλλά και σνακ για τα παιδιά στο σχολείο.

Σκεύη / Συσκευές: Ταρτιέρα 26 εκ., Μίξερ, Μπολ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20-30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά
Μερίδες: 8 κομμάτια
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά  για την ζύμη

Υλικά για την γέμιση

  • 6 φέτες bacon, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με την ζύμη ντίνκελ.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με το γιαούρτι στο μίξερ με το φτερό για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι σίκαλης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μείγμα βούτυρο-γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα των 26 εκ. και απλώνουμε την ζύμη με τα δάχτυλα την οποία τρυπάμε με πιρούνι στον πάτο .
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και την αδειάζουμε στην ταρτιέρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35 λεπτά.

TIP: Για να αναδείξει το bacon όλη του τη γεύση, μπορείτε να το σοτάρετε πριν το ανακατέψετε στην ζύμη.

Πηγή: alevri.com

mag

Leave a Reply