ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ… ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΒΑΦΛΕΣ!

βάφλεςΝαι, ναι! Eπιτέλους το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του ήρθαν όλα του τα καλοκαιρινά γλυκά. Αν το μυαλό σας εστιάζει μόνο στο παγωτό, για βάλτε στο πρόγραμμα και τις βάφλες! Οι βάφλες αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή μικρών και μεγάλων τις ζεστές μέρες! Τι καλύτερο δε από το να τις φτιάξετε μόνοι σας [και να μπορέσετε να φάτε και παραπάνω από μια μέσα στη μέρα].

Must have: Συσκευή για βάφλες!
Υλικά:
2 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. άσπρη ζάχαρη
2 αυγά
1 1/2 φλ. ζεστό γάλα
1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα μας τα στερεά υλικά (αλεύρι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη). Ανακατεύουμε καλά, ώστε τα υλικά μας να πάνε παντού. Συνεχίζουμε λιώνοντας το βούτυρο και ταυτόχρονα σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τα οποία χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός, ώστε να διαλυθούν τελείως. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαφρώς ζεστό γάλα μας και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το μείγμα τώρα θα έχει πάρει ένα κίτρινο απαλό χρώμα. Μόλις το μείγμα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε λίγο λίγο στο μπολ με τα στερεά υλικά το μείγμα των αυγών και ταυτόχρονα ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να διαλυθούν όλα τα υλικά. Είναι σημαντικό να μην αφήσουμε να κρυώσουν πολύ το βούτυρο και το γάλα, καθώς με τη δική τους θερμότητα θα διαλυθεί η ζάχαρη και το αλεύρι. Σταματάμε το ανακάτεμα όταν το μείγμα δεν  έχει πλέον κόμπους από αλεύρι και έχει γίνει σαν ένας πηχτός χυλός. Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να ξεκουραστεί, και ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα. Μόλις βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, ρίχνουμε στη βαφλιέρα ένα μικρό κομματάκι βούτυρο, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι καλά προθερμασμένη. Σκουπίζουμε με χαρτί και με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε το μείγμα στη βαφλιέρα. Προσοχή: Θα πρέπει να είναι τόσο ώστε να καλύπτει όλον τον πάτο, αλλά ταυτόχρονα να μην ξεχειλίζει, καθώς θα κλείσουμε το καπάκι. Αφήνουμε στη βαφλιέρα μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα και να φαίνεται τραγανό εξωτερικά. Αφήνουμε κάθε βάφλα που βγάζουμε -αν δεν τη φάμε αμέσως- πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, ώστε να μην πανιάσει από τους ατμούς και τη θερμότητα των υπολοίπων. Σερβίρουμε με μερέντα, τριμμένο μπισκότο και μπανάνα. Ή ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας μας! Π.χ. παγωτό! Καλή όρεξη!

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers! Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 

Leave a Reply