Λατρεύουμε το σπιτικό ποπ-κορν και φτιάχνουμε πολύ συχνά! Μόλις το ετοιμάσουμε, δεν το αφήνουμε σε ησυχία! Σας δίνουμε, λοιπόν, μια λίγο… πειραγμένη συνταγή για να γλύφετε τα δάχτυλά σας (κυριολεκτικά). Θα χρειαστείτε:
4-5 κούπες έτοιμα ποπ κoρν ( όχι αγοραστά )
125 γρ βούτυρο ελαφρώς αλατισμένο
3/4 κούπες λευκή ζάχαρη
1/4 κούπας μέλι ή maple syrup ( σιρόπι σφένδαμου)
Αλατισμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Σ’ ένα κατσαρολάκι βάλτε βούτυρο, ζάχαρη και μέλι και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά. Θέλει περίπου 5 με 7 λεπτά να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να φαίνεται καραμελωμένο. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίξτε τη ζεστή καραμέλα πάνω από τα ποπ κορν. Ανακατέψτε την για να πάει παντού και αφήστε τα λίγο στην άκρη να κρυώσουν. Μπορείτε να εμπλουτίσετε την γεύση τους ρίχνοντας στην καραμέλα ξηρούς καρπούς αλατισμένους (φυστίκια, κάσιους ή φυστίκια πεκάν).