ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ και η «Καθημερινή» προσκάλεσαν συνεργάτες και αναγνώστες σε γεύμα στο εστιατόριο MILOS για να παρουσιάσουν τη νέα εκδοτική σειρά της εφημερίδας «Καθημερινές γεύσεις».

Στην είσοδο του εστιατορίου ένα τηγάνι και μια κατσαρόλα περίμεναν τους καλεσμένους ώστε  να τους εισαγάγουν στο χαλαρό και άκρως παρεϊστικο κλίμα της εκδήλωσης.

Η διευθύντρια marketing της Καθημερινής Ντόρα Πάκα εκμυστηρεύτηκε στο κοινό τη συνταγή για το «Πώς να φτιάχνεται μια σειρά μαγειρικής καθημερινών γεύσεων». Τα συστατικά:  η παθιασμένη ομάδα γαστρονομικής κουλτούρας, τα πιο ποιοτικά υλικά μαγειρικής, αυτά των καλών Ελλήνων παραγωγών, οι πιο ευφάνταστοι σεφ και οι πιο πιστοί αναγνώστες.

Για την αξία της πρώτης ύλης μίλησε και ο διευθυντής σύνταξης των περιοδικών της «Καθημερινής» Σωκράτης Τσιχλιάς.

Μαγειρική είναι επιστήμη, πολιτισμός, τέχνη. Έτσι περιέγραψαν γνωστοί food bloggers (Δημήτρης Παπαζημούρης, Ατζελίνα Καλογεροπούλου, Εύα Μονοχάρη, Δέσποινα Βαϊοπούλου)   που παρευρέθησαν στο γεύμα και ο καθένας κατέθεσε τη δική του ιστορία για το ποια ανάγκη τον ώθησε να ανοίξει το δικό του blog.

_DSC1658

Η Βίβιαν Κοντομάρη, το τηλεοπτικό πρόσωπο της καμπάνιας, και η παρουσιάστρια Χριστίνα Βίδου έθεσαν ένα μικρό τεστ γνώσεων στους καλεσμένους, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως

Τι είναι το χοιρινό καρέ;

Με ποιο ελληνικό ρύζι μπορούμε να φτιάξουμε ριζότο;

Γιατί αλευρώνουμε τα τρόφιμα που πρόκειται να τηγανίσουμε;

Ωστόσο τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα πολλά  θα τις βρούμε στα 12 βιβλία της σειράς, το καθένα εκ των οποίων αποτελεί έναν πλήρη και χρηστικό οδηγό με οδηγίες αγοράς, διατροφικό προφίλ κάθε τροφίμου, ποικιλίες, είδη αλλά και όλα τα μυστικά για το μαγείρεμά τους.

_DSC1680

Ο πρώτος τόμος κυκλοφορεί την Κυριακή 22 Μαρτίου και είναι αφιερωμένος στα Νηστήσιμα.

One Response

  1. ΒΑΣΩ 8 Απριλίου, 2015

Leave a Reply