3 μόνο συστατικά απαιτεί η παρακάτω μαρμελάδα φράουλα για αυτό βιαστείτε να την φτιάξετε πριν χαθεί η φράουλα από την αγορά.
Υλικά
5 κούπες ζάχαρη (1,250 γραμμ.)
1,5 κιλό φρέσκες φράουλες
Μισή κούπα χυμό από φρέσκο λεμόνι
Eκτέλεση: Πλένετε τις φράουλες και τις κόβετε στη μέση (αν οι φράουλες είναι μεγάλες κόψτε τις στα τέσσερα). Βάζετε τη ζάχαρη πάνω τους και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 5 ώρες. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, οι φράουλες βγάζουν ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα. Στη συνέχεια, βράζετε τις φράουλες για 15 λεπτά. Τις βγάζετε από την φωτιά για αρκετή ώρα, μέχρι να κρυώσουν και έπειτα τις ξαναβράζετε για ακόμα 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Η μαρμελάδα φράουλα είναι έτοιμη αν κολλάει ελαφρά στο κουτάλι, αλλά ταυτόχρονα έχει διατηρήσει τα υγρά της. Τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμόνι και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε τη μαρμελάδα φράουλα από τη φωτιά και τη μοιράζετε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστή, σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Γεμίστε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος, σφραγίστε καλά με το καπάκι και γυρίστε το ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσουν.
Extra tip: Μπορείτε να ρίξετε ένα μπαστούνι βανίλιας για περισσότερη γεύση και άρωμα.